aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 8 asperges
- 3 dl room
- 1 tomaat
- 4 gerookte forelfilets
- 1 eierdooier
- 1 bosje radijsjes
- 1 bakje tuinkers
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Schil de asperges, snijd ze in stukjes van ca. 1/2 cm lang en kook ze beetgaar
in de room - Pel ondertussen de tomaat, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
reepjes - Giet de aspergeblokjes door een zeef, houd het kookvocht bij, en verdeel de
blokjes over 4 borden - Leg er de forelfilets op
- Klop de eierdooier onder het aspergekookvocht en breng op smaak met peper en
zout - Lepel de saus rond de forelfilets en leg er een waaier van tomaatreepjes op
- Plaats de borden enekele minuten onder de warme grill
- Was de radijsjes en snijd ze in fijne brunoise
- Was de tuinkers
- Verdeel de stukjes radijs over de vis en versier elk bord met wat tuinkers
- Schil de asperges, snijd ze in stukjes van ca. 1/2 cm lang en kook ze beetgaar