aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 8 asperges
    • 3 dl room
    • 1 tomaat
    • 4 gerookte forelfilets
    • 1 eierdooier
    • 1 bosje radijsjes
    • 1 bakje tuinkers
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Schil de asperges, snijd ze in stukjes van ca. 1/2 cm lang en kook ze beetgaar
      in de room
    • Pel ondertussen de tomaat, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
      reepjes
    • Giet de aspergeblokjes door een zeef, houd het kookvocht bij, en verdeel de
      blokjes over 4 borden
    • Leg er de forelfilets op
    • Klop de eierdooier onder het aspergekookvocht en breng op smaak met peper en
      zout
    • Lepel de saus rond de forelfilets en leg er een waaier van tomaatreepjes op
    • Plaats de borden enekele minuten onder de warme grill
    • Was de radijsjes en snijd ze in fijne brunoise
    • Was de tuinkers
    • Verdeel de stukjes radijs over de vis en versier elk bord met wat tuinkers