Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 grote aardappelen (gelijke grootte)
    • 4 stukken aluminiumfolie voor de boter
    • 50 gram plantenmargarine
    • 1 eetlepel fijngehakte groene kruiden, zoals: dille, bieslook, peterselie enz
    • Mespunt zout en peper


  • Bereiding:

    • Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon
    • Vouw elke aardappel in een stukje folie; leg ze in de hete oven een laat ze in 45 – 50 minuten gaar worden
    • Prik er even met een sateprikker in om te controleren!
    • Aardappelen uit de oven nemen en aan de lange kant er een kapje afsnijden
    • Hol met een theelepel een klein stukje uit voor de boter
    • Vermeng de boter met de kruiden, peper en zout en doe er een gedeelte van in elke aardappel
    • Zet het kapje er weer op
    • Aluminiumfolie weer dichtvouwen en nog 5 – 7 minuten in de hete oven of onder de grill zetten, zodat de boter goed smelt en in de aardappel kan trekken
    • Opdienen in een klein bakje en de folie aan de bovenkant openen
    • Geef er een klein lepeltje bij; dat maakt het uitscheppen gemakkelijker