Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 grote aardappelen (gelijke grootte)
- 4 stukken aluminiumfolie voor de boter
- 50 gram plantenmargarine
- 1 eetlepel fijngehakte groene kruiden, zoals: dille, bieslook, peterselie enz
- Mespunt zout en peper
-
Bereiding:- Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon
- Vouw elke aardappel in een stukje folie; leg ze in de hete oven een laat ze in 45 – 50 minuten gaar worden
- Prik er even met een sateprikker in om te controleren!
- Aardappelen uit de oven nemen en aan de lange kant er een kapje afsnijden
- Hol met een theelepel een klein stukje uit voor de boter
- Vermeng de boter met de kruiden, peper en zout en doe er een gedeelte van in elke aardappel
- Zet het kapje er weer op
- Aluminiumfolie weer dichtvouwen en nog 5 – 7 minuten in de hete oven of onder de grill zetten, zodat de boter goed smelt en in de aardappel kan trekken
- Opdienen in een klein bakje en de folie aan de bovenkant openen
- Geef er een klein lepeltje bij; dat maakt het uitscheppen gemakkelijker