aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 pak bosvruchtenmix (300 g, diepvries, Frosta) -
1 sinaasappel -
1 sjalotje -
65 g koude boter -
1 1/2 dl zoete rode wijn -
1 theelepel tijm -
1 theelepel kruidenbouillonpoeder -
4 eetlepels creme fraiche -
1/2 eetlepel citroensap -
Zout -
Versgemalen zwarte peper -
4 kleine groene koolbladeren -
4 tournedos (ca. 125 g p/s) -
1 pot vleesfond (380 ml) -
1 takje rozemarijn
-
-
Bereiding:-
Vruchtenmix ca. 1-1 1/2 uur van tevoren op kamertemperatuur laten ontdooien -
Vruchtenmix in keukenmachine of met staafmixer pureren -
Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen -
Met citroentrekker dunne reepjes van schil trekken (of met scherp mesje dun schillen en schil in dunne reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen -
Sinaasappel uitpersen -
Sjalotje pellen en snipperen -
In pan 1 eetlepel boter verhitten -
Sjalot al omscheppend ca. 1 minuut bakken -
Vruchtenpuree, sinaasappelsap, 3 eetlepels wijn, tijm en bouillonpoeder erdoor roeren en al roerend langzaam aan de kook brengen -
Bosvruchtensaus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken -
Boven andere pan bosvruchtensaus door zeef wrijven -
Laten afkoelen -
In kommetje creme fraiche en citroensap tot sausje roeren -
Op smaak brengen met zout en peper -
Tot gebruik citroensaus afgedekt in koelkast zetten -
In pan ruim water aan de kook brengen -
Uit koolbladeren harde nerf wigvormig wegsnijden -
Bladeren 3-4 minuten in kokend water leggen, (met schuimspaan) uit pan nemen en afspoelen onder koud water -
Bladeren voorzichtig droogdeppen met keukenpapier -
Tournedos elk in 4 gelijke stukjes snijden -
Vier borden voorverwarmen -
In pan fond, rozemarijn en rest van wijn aan de kook brengen -
Rest van boter in kleine blokjes snijden -
Bosvruchtensaus opnieuw zachtjes verwarmen -
Van vuur af boterblokjes erdoor kloppen -
Tournedos in kokende bouillon leggen en net tegen de kook aan in ca. 4 minuten rose laten worden -
Uit bouillon nemen en laten uitlekken -
Bosvruchtensaus over borden verdelen -
Koolbladeren voorzichtig erin leggen -
In elk koolblad 4 stukjes tournedos leggen -
Telkens 1 eetlepel citroensaus op tournedos scheppen -
Garneren met sinaasappelreepjes -
Serveren met gemengde sla en aardappelkroketjes
-