aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 2 sjalotjes
- 2 sneden gerookt spek van 1/2 cm dikte
- 600 gr snoekbaarsfilet
- Beetje boter
- Peper
- 1.5 dl droge witte wijn
- 2 preiwitten
- 2 dl room
- 1 el fijngesneden bieslook
-
Bereiding:
- Hak de sjalotjes, verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes
- Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 porties
- Strijk een pan in met boter en schik er de vis in
- Maal er peper over en voeg het spek en de sjalot toe
- Overgiet met de wijn en plaats onder deksel op een middelmatig vuur
- Halveer de preiwitten in de lengte, was en snijd ze dwars in fijne reepjes
- Neem de gepocheerde vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie
- Laat het kookvocht inkoken en voeg de room toe
- Laat opnieuw inkoken tot een gladde saus
- Voeg de prei toe en laat nog een 3 min. sudderen
- Schik de vis op 4 borden, roer de bieslook door de saus en lepel over de vis
- Serveer met gekookte aardappelen of puree en een glaasje Pinot gris