aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 sjalotjes
    • 2 sneden gerookt spek van 1/2 cm dikte
    • 600 gr snoekbaarsfilet
    • Beetje boter
    • Peper
    • 1.5 dl droge witte wijn
    • 2 preiwitten
    • 2 dl room
    • 1 el fijngesneden bieslook

  • Bereiding:

    • Hak de sjalotjes, verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes
    • Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 porties
    • Strijk een pan in met boter en schik er de vis in
    • Maal er peper over en voeg het spek en de sjalot toe
    • Overgiet met de wijn en plaats onder deksel op een middelmatig vuur
    • Halveer de preiwitten in de lengte, was en snijd ze dwars in fijne reepjes
    • Neem de gepocheerde vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie
    • Laat het kookvocht inkoken en voeg de room toe
    • Laat opnieuw inkoken tot een gladde saus
    • Voeg de prei toe en laat nog een 3 min. sudderen
    • Schik de vis op 4 borden, roer de bieslook door de saus en lepel over de vis
    • Serveer met gekookte aardappelen of puree en een glaasje Pinot gris