aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 4 rogvleugels, samen 700 gr
    • 2 kleine uien
    • 1 grote wortel (ongeveer 200 gr)
    • 8 witte selderstengels
    • 1.5 l water
    • 1.5 dl witte wijn
    • 1 blaadjes laurier
    • 1 takje tijm
    • Zout
    • Peper van de molen


      Voor de saus:

    • 150 gr boter
    • 1 el kappertjes
    • 1/2 el dijon mosterd
    • 1 gehakt hard gekookt eitjes
    • 1 el citroensap
    • 1 el gehakte peterselie

  • Bereiding:

    • Spoel de rog onder stromend water
    • Snijd de uien en de wortel in zeer dunne plakjes (ringen)
    • Snijd de seldertakjes op 3 cm lengte
    • Kook het water op met de witte wijn
    • Voeg de laurier en de thijm toe
    • Kruid met zout en versgemalen peper
    • Voeg de groenten toe en kook het geheel een half uurtje lichtjes door tot de
      groenten bijna gaar zijn
    • Voeg nu de rogvleugels aan de groentebouillon toe en kook gaar op een zacht vuur
    • Bereid ondertussen de saus: verwarm de boter tot ze schuimt
    • Doe nu de kappertjes, de mosterd, het gehakte hardgekookte eitje en het
      citroensap bij de boter
    • Kruid met versgemalen peper en warm terug op
    • Neem de pan van het vuur en roer de gehakte peterselie door de saus
    • Fileer de rog en verdeel de rog in warme borden of in een speciaal visschoteltje
    • Lepel de saus rondom de vis
    • Verdeel de groentjes uit het kookvocht over de vis
    • Serveer hierbij enkele gekookte aardappeltjes
    • Serveer de rest van de saus in een sauskommetje