aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 4 rogvleugels, samen 700 gr
- 2 kleine uien
- 1 grote wortel (ongeveer 200 gr)
- 8 witte selderstengels
- 1.5 l water
- 1.5 dl witte wijn
- 1 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- Zout
- Peper van de molen
Voor de saus: - 150 gr boter
- 1 el kappertjes
- 1/2 el dijon mosterd
- 1 gehakt hard gekookt eitjes
- 1 el citroensap
- 1 el gehakte peterselie
-
Bereiding:
- Spoel de rog onder stromend water
- Snijd de uien en de wortel in zeer dunne plakjes (ringen)
- Snijd de seldertakjes op 3 cm lengte
- Kook het water op met de witte wijn
- Voeg de laurier en de thijm toe
- Kruid met zout en versgemalen peper
- Voeg de groenten toe en kook het geheel een half uurtje lichtjes door tot de
groenten bijna gaar zijn - Voeg nu de rogvleugels aan de groentebouillon toe en kook gaar op een zacht vuur
- Bereid ondertussen de saus: verwarm de boter tot ze schuimt
- Doe nu de kappertjes, de mosterd, het gehakte hardgekookte eitje en het
citroensap bij de boter - Kruid met versgemalen peper en warm terug op
- Neem de pan van het vuur en roer de gehakte peterselie door de saus
- Fileer de rog en verdeel de rog in warme borden of in een speciaal visschoteltje
- Lepel de saus rondom de vis
- Verdeel de groentjes uit het kookvocht over de vis
- Serveer hierbij enkele gekookte aardappeltjes
- Serveer de rest van de saus in een sauskommetje