Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 5 eetlepels olie
- 1 ei
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 200 gr kipfilet
- 10 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels zure room
Bereiding:
- Pel en snipper het teentje knoflook
- Snijd de paprika in kleine stukjes
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes paprika glazig
- Voeg de knoflook toe en bak die even mee
- Klop het ei los met wat peper en zout, een snuifje paprikapoeder en de peterselie
- Snijd de kipfilet in zes lange repen
- Haal de repen kip eerst door het paneermeel, dan door het eimengsel en dan weer doop paneermeel
- Meng het afgekoelde paprikamengsel met de mayonaise, de zure room en wat zout, peper en het paprikapoeder
- Verhit 3 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak hierin de repen kip rondom in ± 5 minuten bruin
- Leg de kip op 2 borden en schep de saus ernaast
- Lekker met gestoofde komkommer met dille en aardappelpuree