aantal personen: 4
Ingrediënten
-
4 varkenslapjes -
2 losgeklopte eieren -
Peper -
Zout -
Paneermeel -
150 gr boter Voor de tagliatelli: -
1/2 bloemkool -
150 gr gerookt spek -
250-350 gr. tagliatelli -
2 sjalotten -
50 gr boter -
1 teentje geplette knoflook -
4 dl room -
2 eieren -
1 el gehakte bieslook -
1 el gehakte peterselie -
1 el gehakte basilicum
Bereiding:
-
Paneer de varkenslapjes: -
Wentel ze eerst door de losgeklopte eieren, die u kruidt met peper en zout -
Haal ze dan door het paneermeel en klop ze even plat -
Haal kleine roosjes van de bloemkool en kook ze “al dente” -
Verfris ze onder koud stromend water -
Snijd het spek in lardons (reepjes) -
Kook de tagliatelli gaar -
Gebruik voldoende boter, laat ze niet te heet worden en bak er het vlees in -
Het paneermeel slorpt zeer veel vet op, waardoor de lapjes snel gaan verbranden -
Smelt de sjalot en het spek in boter en voeg de knoflook toe -
Giet de room erover en laat even inkoken -
Voeg de bloemkool en de tagliatelli toe en warm op -
Roer af en toe, maar doe dit met een keukenvork en niet met een houten lepel, want die zou alles stuk maken -
Neem de pan van het vuur en doe er de eieren bij -
Roer met een keukenvork, anders zouden de eieren gaan stollen -
De bedoeling is dat ze de saus binden -
Meng de kruiden eronder -
Leg het vlees op het bord en lepel er een weinig bakboter over om het te doen glanzen -
Serveer met de tagliatelli, die u op een vork draait -
Drink hierbij een zuiderse rode wijn, een Italiaanse Chianti of een Franse Cotes du Ventoux