aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 4 varkenslapjes

  • 2 losgeklopte eieren

  • Peper

  • Zout

  • Paneermeel

  • 150 gr boter Voor de tagliatelli:

  • 1/2 bloemkool

  • 150 gr gerookt spek

  • 250-350 gr. tagliatelli

  • 2 sjalotten

  • 50 gr boter

  • 1 teentje geplette knoflook

  • 4 dl room

  • 2 eieren

  • 1 el gehakte bieslook

  • 1 el gehakte peterselie

  • 1 el gehakte basilicum

Bereiding:


  • Paneer de varkenslapjes:

  • Wentel ze eerst door de losgeklopte eieren, die u kruidt met peper en zout

  • Haal ze dan door het paneermeel en klop ze even plat

  • Haal kleine roosjes van de bloemkool en kook ze “al dente”

  • Verfris ze onder koud stromend water

  • Snijd het spek in lardons (reepjes)

  • Kook de tagliatelli gaar

  • Gebruik voldoende boter, laat ze niet te heet worden en bak er het vlees in

  • Het paneermeel slorpt zeer veel vet op, waardoor de lapjes snel gaan verbranden

  • Smelt de sjalot en het spek in boter en voeg de knoflook toe

  • Giet de room erover en laat even inkoken

  • Voeg de bloemkool en de tagliatelli toe en warm op

  • Roer af en toe, maar doe dit met een keukenvork en niet met een houten lepel, want die zou alles stuk maken

  • Neem de pan van het vuur en doe er de eieren bij

  • Roer met een keukenvork, anders zouden de eieren gaan stollen

  • De bedoeling is dat ze de saus binden

  • Meng de kruiden eronder

  • Leg het vlees op het bord en lepel er een weinig bakboter over om het te doen glanzen

  • Serveer met de tagliatelli, die u op een vork draait

  • Drink hierbij een zuiderse rode wijn, een Italiaanse Chianti of een Franse Cotes du Ventoux