aantal personen: 4


Ingrediënten


  • Voor de marinade:

  • 1 el mosterd

  • 2 el sojasaus

  • 2 el witte wijn

  • 1 el mosterdzaadjes

  • 1 el gehakte tuinkruiden (basilicum, dragon en salie)

  • 4 varkenskoteletten

    Voor de saus:


  • 1 el maïszetmeel

  • Boter

  • 2,5 dl room

  • Peper

  • Zout

    Voor het garnituur:


  • 150 g peultjes

  • Boter

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • De dag vooraf:

  • Meng voor de marinade de mosterd met de sojasaus, de witte wijn, de mosterdzaadjes en de gehakte kruiden en laat er de varkenskoteletten ca. 24 uur in marineren

  • De dag zelf:

  • Neem de koteletten uit de marinade (houd de marinade bij) en dep ze droog met keukenpapier

  • Haal ze vervolgens door het maïszetmeel en bak ze gedurende ca. 10 minuten in een nootje boter

  • Breng op smaak met peper en zout

  • Schep het vlees uit de pan en roer de braadresten in de pan los met de marinade

  • Voeg er vervolgens de room bij, laat goed inkoken en breng op smaak met peper en zout

  • Verwijder de hoofdnerf van de peultjes en snijd ze in de lengte in dunne slierten

  • Smelt een nootje boter en stoof de peultjes in ca. 5 minuten beetgaar

  • Breng op smaak met peper en zout

  • Schik het vlees op 4 borden, schep er wat roomsaus over en leg er de peultjes naast

  • Serveer dit gerecht met aardappelkroketjes en drink er een Pinot Gris bij