aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 2 dl krachtige rode landwijn
- Extra zuivere olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- Laurier
- 4 verse tonijnfilets van 150 g elk
- 150 g verse zilveruitjes
- 1 rood bietje
- 500 g aardappelen (bintjes)
- 1 mp foelie
- 1 eierdooier
- Boter
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Vermeng de rode wijn met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel wijnazijn
- Voeg er een geperst knoflookteentje, peper, zout, tijm en laurier aan toe
- Marineer hierin de vis gedurende 1 uur
- Maak de uitjes schoon, blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water en pel ze
- Snijd het bietje in staafjes van ca. 3 cm lang en 0,5 cm breed
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water
- Giet ze af, schud ze op en maak er puree van
- Kruid met een mespunt foelie en flink wat peper
- Spatel de eierdooier en een flinke scheut olijfolie onder de puree
- Laat de puree een beetje afkoelen en spuit op een bord een kringvormig nestje
- Bak de uitjes samen met de drooggedepte tonijn in boter
- Houd ze allebei warm in de oven
- Zeef de marinade, laat ze tot de helft inkoken en voeg de stukjes biet toe
- Schep de biet in de nestjes met daarop de zilveruitjes
- Overgiet de steaks met saus