aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 2 dl krachtige rode landwijn
    • Extra zuivere olijfolie
    • 1 el rode wijnazijn
    • 1 teentje knoflook
    • Tijm
    • Laurier
    • 4 verse tonijnfilets van 150 g elk
    • 150 g verse zilveruitjes
    • 1 rood bietje
    • 500 g aardappelen (bintjes)
    • 1 mp foelie
    • 1 eierdooier
    • Boter
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Vermeng de rode wijn met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel wijnazijn
    • Voeg er een geperst knoflookteentje, peper, zout, tijm en laurier aan toe
    • Marineer hierin de vis gedurende 1 uur
    • Maak de uitjes schoon, blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water en pel ze
    • Snijd het bietje in staafjes van ca. 3 cm lang en 0,5 cm breed
    • Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water
    • Giet ze af, schud ze op en maak er puree van
    • Kruid met een mespunt foelie en flink wat peper
    • Spatel de eierdooier en een flinke scheut olijfolie onder de puree
    • Laat de puree een beetje afkoelen en spuit op een bord een kringvormig nestje
    • Bak de uitjes samen met de drooggedepte tonijn in boter
    • Houd ze allebei warm in de oven
    • Zeef de marinade, laat ze tot de helft inkoken en voeg de stukjes biet toe
    • Schep de biet in de nestjes met daarop de zilveruitjes
    • Overgiet de steaks met saus