Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr eiermie
- 4 bosuitjes
- 400 gr worteltjes
- 200 gr sugersnaps (zoete boontjes)
- 2 bakjes oosters gemarineerde Quornstukjes
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 el bakgember
- 1 blikje ananas
- 1 el aardappelzetmeel
- 2 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- 1 el wijnazijn
- Selderijgroen
-
Bereiding:- Kook de eiermie beetgaar en spoel het koud
- Snijd het wit van de bosuitjes in stukjes
- Snijd de worteltjes in reepjes en kook ze met de afgehaalde sugarsnaps 4 minuten
- Roerbak de Quornstukjes met de knoflook de bakgember
- Voeg de bosuitjes en de groenten toe en roerbak het 5 minuten
- Snijd de uitgelekte ananas kleiner
- Roer een sausje van aardappelzetmeel, oestersaus, sojasaus en wijnazijn en voeg dit al
omscheppend toe - Schep de mie, de ananas en het bosui-groentemengsel erdoor en warm het gerecht goed
door - Strooi er wat selderijgroen over