• IngrediĆ«nten:


    • 2 dozijn uit de schelpen genomen oesters

    • 2 dl citroensap

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

    • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper

    • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

    • Zout

    • Peper

    • Enkele blaadjes sla

  • Bereiding:


    • Leg de oesters in een schaal en schenk er het citroensap over

    • Laat de oesters een nachtje in de koelkast marineren

    • Laat de oesters uitlekken en vang de marinade op

    • Doe de oesters in een kom en vermeng ze met de kleingesneden ui, de stukjes tomaat, de fijngehakte rode peper, de fijngehakte peterselie en 4 eetlepels van de opgevangen marinade

    • Maak het geheel op smaak met wat zout en peper

    • Leg wat blaadjes sla op een schaal of op bordjes en drapeer hier het oestermengsel op