-
Ingrediënten:-
2 dozijn uit de schelpen genomen oesters -
2 dl citroensap -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten -
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper -
1 eetlepel fijngehakte peterselie -
Zout -
Peper -
Enkele blaadjes sla
-
-
Bereiding:-
Leg de oesters in een schaal en schenk er het citroensap over -
Laat de oesters een nachtje in de koelkast marineren -
Laat de oesters uitlekken en vang de marinade op -
Doe de oesters in een kom en vermeng ze met de kleingesneden ui, de stukjes tomaat, de fijngehakte rode peper, de fijngehakte peterselie en 4 eetlepels van de opgevangen marinade -
Maak het geheel op smaak met wat zout en peper -
Leg wat blaadjes sla op een schaal of op bordjes en drapeer hier het oestermengsel op
-