aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • Filets van 2 kg knorhaan
    • Versgemalen peper
    • Zout
    • 2 uien, in fijne ringetjes
    • 2 wortelen, in fijne rondjes
    • 2 gesnipperde sjalotjes
    • 1/2 l water
    • 1/2 l droge witte wijn
    • 1 blaadje laurier
    • 2 takjes tijm
    • 25 peperkorrels
    • 1 teentje knoflook
    • 20 korianderbolletjes
    • 1/4 l witte azijn
    • 1/2 botje fijngehakte dragon
    • Boter
    • 800 gr aardappelen
    • 10 sprietjes versnipperde bieslook
    • 1 gesnipperde ui
    • 0.6 dl olijfolie

  • Bereiding:

    • De dag vooraf:
    • Maak de knorhaanfilets schoon
    • Verwijder de resterende graatjes met een tangetje of een pincet
    • Was de filets en dep ze droog
    • Bestrooi ze dan met wat zout en plaats ze gedurende 1 a 2 uur in een schaal in
      de koelkast
    • Maak alle groenten schoon en was ze
    • Breng het water met de wijn aan de kook
    • Doe de groenten bij het wijn-water, samen met 15 gr zout, het blaadje laurier,
      de tijm, de peperkorrels, het teentje knoflook, de sjalotsnippers en de
      korianderbolletjes
    • Laat een minuut koken en voeg dan de azijn toe
    • Breng terug aan de kook en schuim af indien nodig
    • Laat de marinade een half uurtje zieden op een zacht vuurtje
    • Laat ze daarna afkoelen
    • Voeg dan de gehakte dragon toe aan de marinade
    • Neem de knorhaanfilets uit de koelkast en spoel ze onder stromend water
    • Dep ze droog en kruid ze met versgemalen peper en zout
    • Bak de visfilets kort in een flinke noot boter
    • Neem ze uit de pan en laat ze op absorberend papier uitlekken
    • Schik de filets in een platte glazen schaal naast elkaar
    • Overgiet de filets met de marinade en verdeel de groenten over de visfilets
    • Dek de schaal af met plastiekfolie en laat de filetjes gedurende minstens 24
      uur marineren in de koelkast


      De dag zelf:

    • Kook de aardappelen in de pel
    • Neem ze uit het water en koel ze wat af
    • Pel ze en snijd ze in blokjes van 1 cm3
    • Meng er de gesnipperde bieslook en de uisnippers door en kruid met peper en zout
    • Besprenkel ook met de olijfolie
    • Serveer de knorhaanfilets met de groentjes van de marinade
    • Haal de kruiden er tussenuit
    • Dien op met een licht zomerslaatje met olie en evt enkele druppels citroensap
      en de aardappelsalade
    • Drink hierbij een streekbiertje