aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Filets van 2 kg knorhaan
- Versgemalen peper
- Zout
- 2 uien, in fijne ringetjes
- 2 wortelen, in fijne rondjes
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 1/2 l water
- 1/2 l droge witte wijn
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 25 peperkorrels
- 1 teentje knoflook
- 20 korianderbolletjes
- 1/4 l witte azijn
- 1/2 botje fijngehakte dragon
- Boter
- 800 gr aardappelen
- 10 sprietjes versnipperde bieslook
- 1 gesnipperde ui
- 0.6 dl olijfolie
-
Bereiding:
- De dag vooraf:
- Maak de knorhaanfilets schoon
- Verwijder de resterende graatjes met een tangetje of een pincet
- Was de filets en dep ze droog
- Bestrooi ze dan met wat zout en plaats ze gedurende 1 a 2 uur in een schaal in
de koelkast - Maak alle groenten schoon en was ze
- Breng het water met de wijn aan de kook
- Doe de groenten bij het wijn-water, samen met 15 gr zout, het blaadje laurier,
de tijm, de peperkorrels, het teentje knoflook, de sjalotsnippers en de
korianderbolletjes - Laat een minuut koken en voeg dan de azijn toe
- Breng terug aan de kook en schuim af indien nodig
- Laat de marinade een half uurtje zieden op een zacht vuurtje
- Laat ze daarna afkoelen
- Voeg dan de gehakte dragon toe aan de marinade
- Neem de knorhaanfilets uit de koelkast en spoel ze onder stromend water
- Dep ze droog en kruid ze met versgemalen peper en zout
- Bak de visfilets kort in een flinke noot boter
- Neem ze uit de pan en laat ze op absorberend papier uitlekken
- Schik de filets in een platte glazen schaal naast elkaar
- Overgiet de filets met de marinade en verdeel de groenten over de visfilets
- Dek de schaal af met plastiekfolie en laat de filetjes gedurende minstens 24
uur marineren in de koelkast
De dag zelf: - Kook de aardappelen in de pel
- Neem ze uit het water en koel ze wat af
- Pel ze en snijd ze in blokjes van 1 cm3
- Meng er de gesnipperde bieslook en de uisnippers door en kruid met peper en zout
- Besprenkel ook met de olijfolie
- Serveer de knorhaanfilets met de groentjes van de marinade
- Haal de kruiden er tussenuit
- Dien op met een licht zomerslaatje met olie en evt enkele druppels citroensap
en de aardappelsalade - Drink hierbij een streekbiertje