• Ingrediënten:


    • 1 citroen

    • 1 sjalotje

    • 1 teentje knoflook

    • 1 tl sambal oelek

    • 2 el ketjap

    • 500 gr kipfilet

    • Olie

    • Zout

    • 12 satépennen (hout)

  • Bereiding:


    • Pers de citroen uit

    • Pel het sjalotje en het teentje knoflook en wrijf ze fijn

    • Roer in een kom een marinade van het citroensap met het sjalotje, de knoflook, de sambal en ketjap

    • Snijd de kipfilet in blokjes en schep die door de marinade

    • Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de kip ca 2 uur staan

    • Schep het vlees af en toe om

    • Rijg de blokjes kip aan de sat‚pennen

    • Leg deze tot gebruik afgedekt op een bord in de koelkast

    • Bestrijk ze, voordat u ze op de barbecue legt, dun met olie

    • Rooster de saté in ca 10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig om