-
Ingrediënten:-
1 citroen -
1 sjalotje -
1 teentje knoflook -
1 tl sambal oelek -
2 el ketjap -
500 gr kipfilet -
Olie -
Zout -
12 satépennen (hout)
-
-
Bereiding:-
Pers de citroen uit -
Pel het sjalotje en het teentje knoflook en wrijf ze fijn -
Roer in een kom een marinade van het citroensap met het sjalotje, de knoflook, de sambal en ketjap -
Snijd de kipfilet in blokjes en schep die door de marinade -
Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de kip ca 2 uur staan -
Schep het vlees af en toe om -
Rijg de blokjes kip aan de sat‚pennen -
Leg deze tot gebruik afgedekt op een bord in de koelkast -
Bestrijk ze, voordat u ze op de barbecue legt, dun met olie -
Rooster de saté in ca 10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig om
-