aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • Voor de marinade:

    • 2 takjes verse rozemarijn

    • 800 g kalfsborst

    • 1 el mosterd

    • 1.5 dl Marsala (Italiaanse likeurwijn)

    • 2 el olijfolie


      Voor de saus:

    • 2 dl kippebouillon

    • Peper

    • Zout


      Voor het garnituur:

    • 400 g tagliatelli

    • 2 el gehakte basilicum

    • 2 courgettes

    • 2 el olijfolie

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • De dag vooraf:

    • Leg de rozemarijn op de kalfsborst, rol ze op en bind de rollade dicht met een touwtje

    • Meng de mosterd met de Marsala en de olijfolie en leg het vlees gedurende ca. 24 uur in deze marinade

      De dag zelf:


    • Schep het vlees uit de marinade, maar houd de marinade bij

    • Bak het vlees op een matig vuurtje in een nootje boter

    • Kruid met peper en zout

    • Laat het vlees in ca. 1 uur gaarstoven maar voeg er om de 5 minuten een lepel marinadevocht aan toe

    • Als de marinade op is, gebruikt u eventueel wat kippebouillon

    • Haal het vlees tenslotte uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie

    • Roer de braadresten in de pan los met de kippebouillon en giet deze saus vervolgens door een zeef

    • Houd ze warm

    • Kook de tagliatelli beetgaar in ruim, lichtgezouten water

    • Laat uitlekken en roer er 2 eetlepels boter, de gehakte basilicum en peper en zout onder

    • Was de courgettes en snijd ze in schijfjes van ca. 0,5 cm dik

    • Verhit de olijfolie en bak er de schijfjes op hevig vuur in

    • Breng op smaak met peper en zout

    • Snijd het vlees in plakjes en leg er 2 op elk bord

    • Lepel er wat saus over en leg er vervolgens enkele courgette-schijfjes en wat tagliatelli naast

    • Serveer bij deze rollade een Italiaanse Chianti