aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
Voor de marinade: -
2 takjes verse rozemarijn -
800 g kalfsborst -
1 el mosterd -
1.5 dl Marsala (Italiaanse likeurwijn) -
2 el olijfolie
Voor de saus: -
2 dl kippebouillon -
Peper -
Zout
Voor het garnituur: -
400 g tagliatelli -
2 el gehakte basilicum -
2 courgettes -
2 el olijfolie -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
De dag vooraf: -
Leg de rozemarijn op de kalfsborst, rol ze op en bind de rollade dicht met een touwtje -
Meng de mosterd met de Marsala en de olijfolie en leg het vlees gedurende ca. 24 uur in deze marinade De dag zelf: -
Schep het vlees uit de marinade, maar houd de marinade bij -
Bak het vlees op een matig vuurtje in een nootje boter -
Kruid met peper en zout -
Laat het vlees in ca. 1 uur gaarstoven maar voeg er om de 5 minuten een lepel marinadevocht aan toe -
Als de marinade op is, gebruikt u eventueel wat kippebouillon -
Haal het vlees tenslotte uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie -
Roer de braadresten in de pan los met de kippebouillon en giet deze saus vervolgens door een zeef -
Houd ze warm -
Kook de tagliatelli beetgaar in ruim, lichtgezouten water -
Laat uitlekken en roer er 2 eetlepels boter, de gehakte basilicum en peper en zout onder -
Was de courgettes en snijd ze in schijfjes van ca. 0,5 cm dik -
Verhit de olijfolie en bak er de schijfjes op hevig vuur in -
Breng op smaak met peper en zout -
Snijd het vlees in plakjes en leg er 2 op elk bord -
Lepel er wat saus over en leg er vervolgens enkele courgette-schijfjes en wat tagliatelli naast -
Serveer bij deze rollade een Italiaanse Chianti
-