aantal personen: 4
Ingrediënten
-
850 gr varkensgebraad (spiering of schouder) -
1 koffielepel ongeraffineerd grof zeezout -
4 grofversneden sjalotten -
1 grofversneden wortel -
2 peterseliestengels of 4 wortelpeterselies -
1 takje tijm -
1 koffielepel geplette peperbollen -
1 l rode wijn of zuur bier -
1/4 dl azijn -
2 el olie -
Boter -
2 courgettes of 2 aubergines -
1 teentje knoflook -
2 el olijfolie -
Peper -
Zout -
Maïszetmeel
Bereiding:
-
De dag voordien (ongeveer 24 u.): -
Wrijf het vlees in met het zeezout -
Leg het in een diepe schaal, doe er -
de groenten en de kruiden bij en overgiet met de wijn, de azijn en de olie De dag zelf: -
Dep het vlees droog en kleur het aan alle kanten in boter -
Laat het halfgaar braden -
Zeef de marinade en voeg een gedeelte hiervan bij het vlees -
Het vlees moet voor 1/3 onder het vocht staan -
Laat het vlees ongveer 45 min. verder gaar smoren onder deksel -
Bevochtig af en toe met het sap van de marinade -
Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pot en houdt u het warm -
Reinig de courgettes en snijd ze in schijfjes -
Wrijf een pan in met het knoflookteentje en verhit de olijfolie -
Fruit de courgettes hierin en kruid ze met peper en zout -
Bind de saus met wat maïszetmeel en versnijd het vlees -
Dien op met gekookte aardappelen of tagliatelli en een glaasje lichtbruin bier