aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 850 gr varkensgebraad (spiering of schouder)

  • 1 koffielepel ongeraffineerd grof zeezout

  • 4 grofversneden sjalotten

  • 1 grofversneden wortel

  • 2 peterseliestengels of 4 wortelpeterselies

  • 1 takje tijm

  • 1 koffielepel geplette peperbollen

  • 1 l rode wijn of zuur bier

  • 1/4 dl azijn

  • 2 el olie

  • Boter

  • 2 courgettes of 2 aubergines

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el olijfolie

  • Peper

  • Zout

  • Maïszetmeel

Bereiding:


  • De dag voordien (ongeveer 24 u.):

  • Wrijf het vlees in met het zeezout

  • Leg het in een diepe schaal, doe er

  • de groenten en de kruiden bij en overgiet met de wijn, de azijn en de olie

    De dag zelf:


  • Dep het vlees droog en kleur het aan alle kanten in boter

  • Laat het halfgaar braden

  • Zeef de marinade en voeg een gedeelte hiervan bij het vlees

  • Het vlees moet voor 1/3 onder het vocht staan

  • Laat het vlees ongveer 45 min. verder gaar smoren onder deksel

  • Bevochtig af en toe met het sap van de marinade

  • Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pot en houdt u het warm

  • Reinig de courgettes en snijd ze in schijfjes

  • Wrijf een pan in met het knoflookteentje en verhit de olijfolie

  • Fruit de courgettes hierin en kruid ze met peper en zout

  • Bind de saus met wat maïszetmeel en versnijd het vlees

  • Dien op met gekookte aardappelen of tagliatelli en een glaasje lichtbruin bier