aantal personen: 6
- Ingrediënten:
- 600 gr zalmfilet met vel
- 600 gr heilbotfilet met vel
- 2 sint-jakobsvruchten
- 500 gr zeezout
- 150 gr suiker
Voor de marinade: - 1 takje dille
- 1 takje tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 ui
- 1 dl wijnazijn
- 3 dl olie
- 1 el geplette peperbollen
Voor het garnituur: - 1 el roze peperbollen
- 1 el groene peperbollen
- 1/2 el gehakte peterselie
- 4 sneetjes geroosterd brood
-
Bereiding:
- Drie dagen vooraf:
- Bestrooi de drie vissoorten rijkelijk met zeezout en suiker en laat ze 24 uur
pekelen - Laat ze daarna gedurende 1 uur in een ruime hoeveelheid water ontzouten
- Droog de vis af en schik hem in een kom
- Vermeng alle ingrediënten voor de marinade, giet deze over de vis en laat
minstens 12 uur marineren
De dag zelf: - Snijd de visfilets na het marineren schuin in plakjes en garneer met de roze en
groene peperbollen, de peterselie en het geroosterd brood, dat u eerst in
spietjes snijdt