aantal personen: 6

  • IngrediĆ«nten:
    • 600 gr zalmfilet met vel
    • 600 gr heilbotfilet met vel
    • 2 sint-jakobsvruchten
    • 500 gr zeezout
    • 150 gr suiker


      Voor de marinade:

    • 1 takje dille
    • 1 takje tijm
    • 2 blaadjes laurier
    • 1 ui
    • 1 dl wijnazijn
    • 3 dl olie
    • 1 el geplette peperbollen


      Voor het garnituur:

    • 1 el roze peperbollen
    • 1 el groene peperbollen
    • 1/2 el gehakte peterselie
    • 4 sneetjes geroosterd brood

  • Bereiding:

    • Drie dagen vooraf:
    • Bestrooi de drie vissoorten rijkelijk met zeezout en suiker en laat ze 24 uur
      pekelen
    • Laat ze daarna gedurende 1 uur in een ruime hoeveelheid water ontzouten
    • Droog de vis af en schik hem in een kom
    • Vermeng alle ingrediĆ«nten voor de marinade, giet deze over de vis en laat
      minstens 12 uur marineren


      De dag zelf:

    • Snijd de visfilets na het marineren schuin in plakjes en garneer met de roze en
      groene peperbollen, de peterselie en het geroosterd brood, dat u eerst in
      spietjes snijdt