Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 175 gr rijst (geen snelkookrijst)
  • 3 dl kippen- of visbouillon (of 1/2 bouillonblokje, opgelost in 3 dl water)
  • Een snufje saffraanpoeder
  • Een scheutje witte wijn
  • Zout
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 dubbele kipfilet (250-300 gr)
  • 50 gr ontvelde ongezouten pinda’s
  • 1 klein bosje verse koriander
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 85 gr diepvrieserwtjes
  • ± 150 gr roze garnalen (of rivierkreeftjes)
  • 1 grote tomaat

Bereiding:

  1. Doe de rijst in een pan, voeg er de bouillon, een scheut witte wijn, een snufje zout en de saffraan aan toe en breng het geheel aan de kook
  2. Laat de rijst, goed afgedekt, op laag vuur in ± 15 minuten zachtjes doorkoken
  3. Verhit op matig vuur de olijfolie in een hapjespan of wadjan
  4. Snipper de ui, doe die met de geperste knoflook in de pan en laat 2 minuten zachtjes fruiten
  5. Snijd de paprika klein en doe hem in de pan
  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje, hak het klein, doe het ook in de pan en zet het vuur hoger
  7. Snijd de kip in stukjes en voeg ze aan het gerecht toe
  8. Roer af en toe door
  9. Doe de pinda’s met de koriander en de cajunkruiden in een foodprocessor en hak ze zeer fijn
  10. Voeg het pindamengsel, de garnalen en de erwtjes toe en verhit 3-4 minuten op hoog vuur, maar laat niet aanbakken
  11. Snijd de tomaat in stukken
  12. Schep de rijst in de hapjespan en doe er de stukken tomaat bij
  13. Verhit nog een minuutje en voeg eventueel nog wat cajunkruiden toe