Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 175 gr rijst (geen snelkookrijst)
- 3 dl kippen- of visbouillon (of 1/2 bouillonblokje, opgelost in 3 dl water)
- Een snufje saffraanpoeder
- Een scheutje witte wijn
- Zout
- Olijfolie
- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 1 dubbele kipfilet (250-300 gr)
- 50 gr ontvelde ongezouten pinda’s
- 1 klein bosje verse koriander
- 2 eetlepels cajunkruiden
- 85 gr diepvrieserwtjes
- ± 150 gr roze garnalen (of rivierkreeftjes)
- 1 grote tomaat
Bereiding:
- Doe de rijst in een pan, voeg er de bouillon, een scheut witte wijn, een snufje zout en de saffraan aan toe en breng het geheel aan de kook
- Laat de rijst, goed afgedekt, op laag vuur in ± 15 minuten zachtjes doorkoken
- Verhit op matig vuur de olijfolie in een hapjespan of wadjan
- Snipper de ui, doe die met de geperste knoflook in de pan en laat 2 minuten zachtjes fruiten
- Snijd de paprika klein en doe hem in de pan
- Verwijder de pitjes uit het pepertje, hak het klein, doe het ook in de pan en zet het vuur hoger
- Snijd de kip in stukjes en voeg ze aan het gerecht toe
- Roer af en toe door
- Doe de pinda’s met de koriander en de cajunkruiden in een foodprocessor en hak ze zeer fijn
- Voeg het pindamengsel, de garnalen en de erwtjes toe en verhit 3-4 minuten op hoog vuur, maar laat niet aanbakken
- Snijd de tomaat in stukken
- Schep de rijst in de hapjespan en doe er de stukken tomaat bij
- Verhit nog een minuutje en voeg eventueel nog wat cajunkruiden toe