Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 1/2 dl melk
  • 1 stevige appel (Cox Orange, Jonagold)
  • 2-3 eetlepels schenkstroop
  • 1 sjalotje
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel tijm
  • 250 gr gehakt
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snijd de ontbijtkoek in kleine stukjes en week deze ± 5 minuten in de melk
  3. Schil de appel en boor het klokhuis eruit
  4. Snijd van de appel 2 mooie plakken van ± 2 cm dik en snijd de rest van de appel fijn
  5. Bekleed 2 ovenvaste schaaltjes (inhoud ± 2 dl) met aluminiumfolie
  6. Schenk de stroop in de schaaltjes en leg de appelplakken op de bodem
  7. Pel en snipper het sjalotje
  8. Meng het koekmengsel, het sjalotje, de dooier en de tijm door het gehakt en voeg naar smaak zout en peper toe
  9. Verdeel het gehakt over de schaaltjes en druk het goed aan
  10. Bak de gehakttimbaaltjes in de oven in 20-30 minuten bruin en gaar
  11. Keer de timbaaltjes boven 2 borden en verwijder het folie
  12. Lekker met koolraap met rode pesto