Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 plakje ontbijtkoek
- 1/2 dl melk
- 1 stevige appel (Cox Orange, Jonagold)
- 2-3 eetlepels schenkstroop
- 1 sjalotje
- 1 eidooier
- 1 theelepel tijm
- 250 gr gehakt
- Zout
- Peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de ontbijtkoek in kleine stukjes en week deze ± 5 minuten in de melk
- Schil de appel en boor het klokhuis eruit
- Snijd van de appel 2 mooie plakken van ± 2 cm dik en snijd de rest van de appel fijn
- Bekleed 2 ovenvaste schaaltjes (inhoud ± 2 dl) met aluminiumfolie
- Schenk de stroop in de schaaltjes en leg de appelplakken op de bodem
- Pel en snipper het sjalotje
- Meng het koekmengsel, het sjalotje, de dooier en de tijm door het gehakt en voeg naar smaak zout en peper toe
- Verdeel het gehakt over de schaaltjes en druk het goed aan
- Bak de gehakttimbaaltjes in de oven in 20-30 minuten bruin en gaar
- Keer de timbaaltjes boven 2 borden en verwijder het folie
- Lekker met koolraap met rode pesto