aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 500 gr mager rundergehakt

    • 1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika

    • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper

    • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

    • 1 liter water

    • 50 gr vermicelli

    • Zout

    • Peper

  • Bereiding:


    • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten

    • Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul

    • Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles onder regelmatig omscheppen 4 minuten

    • Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen

    • Voeg de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken

    • Maak de soep op smaak met wat zout en peper