aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
500 gr mager rundergehakt -
1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika -
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper -
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten -
1 liter water -
50 gr vermicelli -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten -
Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul -
Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles onder regelmatig omscheppen 4 minuten -
Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen -
Voeg de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken -
Maak de soep op smaak met wat zout en peper
-