Aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 500 gr mager rundergehakt
- 1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika
- 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
- 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
- 1 liter water
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
- Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul
- Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles onder
regelmatig omscheppen 4 minuten - Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de
kook komen - Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken
- Maak de soep op smaak met wat zout en peper