Aantal personen: 4

  • Ingrediënten
    • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
    • 500 gr mager rundergehakt
    • 1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika
    • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
    • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
    • 1 liter water
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
    • Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul
    • Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles onder
      regelmatig omscheppen 4 minuten
    • Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de
      kook komen
    • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken
    • Maak de soep op smaak met wat zout en peper