• IngrediĆ«nten:


    • 1 rol diepvriesbladerdeeg of diepvrieskorstdeeg (2 vellen)

    • 1 bosuitje

    • 2 teentjes knoflook

    • 1 rood pepertje

    • 1 gekookte aardappel

    • 75 gr gepelde Noorse garnalen

    • 300 gr half-om-halfgehakt

    • 1 eetlepel tomatenpuree

    • 1/2 eetlepel tijmblaadjes

    • 1 ei

    • Peper

    • Zout

    • 1 eiwit

  • Bereiding:


    • Laat het deeg ontdooien

    • Snipper de bosui en de knoflook

    • Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn

    • Prak de aardappel fijn en hak de garnalen grof

    • Meng het gehakt met de bosui, de knoflook, het pepertje, de aardappel, de garnalen, de tomatenpuree, de tijm, het ei en peper en zout naar smaak

    • Rol het deeg uit en snijd er vierkantjes van van 7 x 7 cm

    • Verdeel het gehakt in kleine balletjes en vouw om elk balletje een deeglapje

    • Plak de randen met losgeklopt eiwit vast

    • Leg de pasteitjes, met de naadjes naar beneden, op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met eiwit

    • Bak de pasteitjes in een op 225 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar