-
Ingrediënten:-
1 rol diepvriesbladerdeeg of diepvrieskorstdeeg (2 vellen) -
1 bosuitje -
2 teentjes knoflook -
1 rood pepertje -
1 gekookte aardappel -
75 gr gepelde Noorse garnalen -
300 gr half-om-halfgehakt -
1 eetlepel tomatenpuree -
1/2 eetlepel tijmblaadjes -
1 ei -
Peper -
Zout -
1 eiwit
-
-
Bereiding:-
Laat het deeg ontdooien -
Snipper de bosui en de knoflook -
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn -
Prak de aardappel fijn en hak de garnalen grof -
Meng het gehakt met de bosui, de knoflook, het pepertje, de aardappel, de garnalen, de tomatenpuree, de tijm, het ei en peper en zout naar smaak -
Rol het deeg uit en snijd er vierkantjes van van 7 x 7 cm -
Verdeel het gehakt in kleine balletjes en vouw om elk balletje een deeglapje -
Plak de randen met losgeklopt eiwit vast -
Leg de pasteitjes, met de naadjes naar beneden, op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met eiwit -
Bak de pasteitjes in een op 225 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar
-