aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 600 g gehakte biefstuk

    • 2 uien

    • 1 prei

    • Zout

    • Peper

    • 2 eetlepels paneermeel

    • 1 teentje knoflook

    • 24 groene peperkorrels

    • 80 g boter


  • Bereiding:


    • Snipper de uitjes zeer fijn en houd een klein deel ervan apart voor de garnering

    • Snijd de prei in fijne ringetjes en was ze

    • Vermeng de biefstuk-tartaar met de fijngesnipperde uitjes, de preiringetjes, zout, peper, paneermeel en de fijngeperste knoflook

    • Maak hiervan platte schijven van ongeveer 150 gram en druk aan beide zijden drie groene pepertjes

    • Bak de tartaar in ruime boter in ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur gaar (voor well-done steaks 2 minuten langer bakken)

    • Garneer de steak met het restant fijngesnipperde uitjes