Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 25 gr boter
- 300 gr gehakt
- 3 eetlepels losgeklopt ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
- 1 ui
- 4 abrikozen
- 2 eetlepels slaolie
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 kruidnagel
Bereiding:
- Vet een klein bakvormpje of ovenvast schaaltje met boter in
- Vermeng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, het kerriepoeder en de bladselderij en vul het ingevette vormpje met het gehakt
- Pel en snipper de ui
- Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
- Verwarm de oven voor op 220°c en laat het gehakt, midden in de oven, in ± 15 minuten gaar worden
- Bak de ui 3 minuten in de hete olie, voeg de abrikozen, de suiker, de azijn en de kruidnagel toe en laat het geheel op vrij hoog vuur 10 minuten pruttelen
- Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer de warme abrikozenchutney erbij
- Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes