Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 10 gr gedroogde shii-take
- 1 eidooier
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- Zout
- Peper
- 250 gr rundergehakt
- 20 gr boter
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels bouillonpoeder
Bereiding:
- Week de shii-take ± 10 minuten in 1 1/2 dl heet water
- Meng de dooier, het paneermeel, de kruiden, zout en peper door het gehakt en vorm er kleine balletjes van
- Neem de paddestoelen uit het vocht (bewaar het vocht) en hak ze klein
- Verhit de boter in een hapjespan, bak de gehaktballetjes rondom bruin en schep ze op een bord
- Bak de paddestoelen met de tomatenpuree ± 3 minuten in het bakvet
- Voeg het paddestoelenvocht en het bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook
- Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar sudderen
- Lekker met witte koolsalade met kummel