Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 10 gr gedroogde shii-take
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • Zout
  • Peper
  • 250 gr rundergehakt
  • 20 gr boter
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels bouillonpoeder

Bereiding:

  • Week de shii-take ± 10 minuten in 1 1/2 dl heet water
  • Meng de dooier, het paneermeel, de kruiden, zout en peper door het gehakt en vorm er kleine balletjes van
  • Neem de paddestoelen uit het vocht (bewaar het vocht) en hak ze klein
  • Verhit de boter in een hapjespan, bak de gehaktballetjes rondom bruin en schep ze op een bord
  • Bak de paddestoelen met de tomatenpuree ± 3 minuten in het bakvet
  • Voeg het paddestoelenvocht en het bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar sudderen
  • Lekker met witte koolsalade met kummel