Â
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gr boter
- 1 1/2 eetlepel losgeroerd ei
- 4 eetlepels vleesfond (potje)
- 3 eetlepels broodkruim
- 250 gr rundergehakt
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 1/2 eetlepel paprikapoeder
- Suiker
- 2 eetlepels allesbinder
- 4 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
Bereiding
- Snipper de ui en de knoflook
- Smelt 20 gram boter
- Roer de ui en de knoflook erdoor
- Leg het deksel op het pannetje en laat alles 5 minuten zachtjes smoren
- Vermeng het ei met 1 eetlepel vleesfond
- Voeg zout, peper, de keukenkruiden, de gesmoorde ui/knoflook en het broodkruim toe
- Werk alles door elkaar en laat het mengsel 5 minuten rusten
- Doe daarna het gehakt erbij en kneed alles door elkaar
- Laat het gehaktmengsel een kwartier staan
- Kneed het gehakt dan opnieuw en vorm er 12-16 balletjes van
- Verhit de rest van de boter en bak de balletjes daarin in ± 8 minuten rondom bruin
- Neem de balletjes uit de pan en houd ze warm
- Roer de tomatenpuree en de paprikapoeder door de resterende bakboter en laat alles, onder voortdurend roeren, 1 minuut zachtjes bakken
- Schenk er 1 dl water bij en roer er daarna 3 eetlepels vleesfond door
- Laat alles enkele minuten zachtjes koken
- Strooi de allesbinder erbij en roer die er goed door (gebruik een zeefje en strooi vooral langzaam om klonteren te voorkomen)
- Proef de saus, voeg naar smaak suiker, zout en peper toe
- Roer de slagroom (op keukentemperatuur) door de saus
- Laat de gehaktballetjes hierna nog enkele minuten in de saus sudderen
- Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal en strooi er bieslook over
- Serveer met gestoomde rijst of Italiaanse pasta en geef er komkommersalade bij
Â