aantal personen: 2 – 3
- Ingrediënten
- 400 gram runder gehakt
- 125 gram champignons
- 50 gram kaas, in plakjes
- 2-3 grote plakken ham
- 125 gram mozzarella
- 1 kleine rode paprika
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 5 eetlepels sugocasa piccante (tomatensaus)
- 1 ei
- 1 eetlepel pesto
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- zout en peper naar smaak
- Bereiding:
- Meng het gehakt met het ei, pesto, geperste knoflook, zout en peper
- Druk het gehaktmengsel uit op de bodem van de schaal en maak een opstaand randje van ca. 2 cm
- Roer de tomatenpuree los met de tomatensaus en strijk het uit over de gehaktbodem
- Snijd de champignons in dunne plakjes, en de paprika in kleine stukjes, en leg dit op het gehakt.
- Leg hier boven op de mozzarella in plakjes en bestrooi met de oregano
- Verwarm de schaal onafgedekt 12 minuten in de magnetron op 750-800 watt
- Giet het vet af en leg de ham en de plakjes kaas erop
- Verwarm nog ± 3 minuten. 2 minuten laten nagaren in de magnetron met het deksel er op