aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 4 verse makreeltjes
- 2 el zoute pindanootjes
- 2 el paneermeel
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el heel fijngehakte ui
- 3 el olijfolie
- 2 el mosterd
- Peper uit de molen
- 4 tomaten
- 1 el citroensap
- 1 el dragon
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Fileer de makreeltjes en verwijder alle graatjes
- Hak de pindanootjes fijn en vermeng ze met het paneermeel, de peterselie, de ui
en een snuifje peper - Voeg dan de olie en de mosterd toe
- Farceer de makreelfilets (met vel) met het mengsel, bestrijk de velzijde
lichtjes met olie en klem de gevulde visjes tussen een dubbele roostertang - Grilleer ze vijf minuten op het houtskoolvuur, maar draai ze voortdurend om
- Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukken, verwarm ze in olijfolie en breng
de coulis op smaak met citroensap, gehakte dragon, peper en zout - Serveer met in de pel gekookte aardappelen in folie die u met wat kruidenboter
(zie tip) garneert - Tip: Meng 100 g boter met 1 klein fijngehakt sjalotje, 1/2 eetlepel
fijngesneden 6 bieslook, evenveel dragon, kervel en peterselie en enkele
druppels citroensap