aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 4 verse makreeltjes
    • 2 el zoute pindanootjes
    • 2 el paneermeel
    • 2 el gehakte peterselie
    • 2 el heel fijngehakte ui
    • 3 el olijfolie
    • 2 el mosterd
    • Peper uit de molen
    • 4 tomaten
    • 1 el citroensap
    • 1 el dragon
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Fileer de makreeltjes en verwijder alle graatjes
    • Hak de pindanootjes fijn en vermeng ze met het paneermeel, de peterselie, de ui
      en een snuifje peper
    • Voeg dan de olie en de mosterd toe
    • Farceer de makreelfilets (met vel) met het mengsel, bestrijk de velzijde
      lichtjes met olie en klem de gevulde visjes tussen een dubbele roostertang
    • Grilleer ze vijf minuten op het houtskoolvuur, maar draai ze voortdurend om
    • Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukken, verwarm ze in olijfolie en breng
      de coulis op smaak met citroensap, gehakte dragon, peper en zout
    • Serveer met in de pel gekookte aardappelen in folie die u met wat kruidenboter
      (zie tip) garneert
    • Tip: Meng 100 g boter met 1 klein fijngehakt sjalotje, 1/2 eetlepel
      fijngesneden 6 bieslook, evenveel dragon, kervel en peterselie en enkele
      druppels citroensap