aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1/2 dl olie

  • 12 varkensnootjes van 50 gr. elk (van het haasje)

  • Peper

  • Zout

  • 1 busseltje witte asperges

  • 1 busseltje groene asperges

  • 1 ui

  • 2 el wijnazijn

  • 2 dl room

  • 250 gr harde boter Voor het garnituur:

  • 1 bosje waterkers

Bereiding:


  • Giet de olie over de gekruide varkensnootjes en gril ze even

  • Schil de asperges met een dunschillertje

  • Kook ze krokant gaar in gezouten water (witte ongeveer 10 a 20 min., groene 5 a 10 min.)

  • Snijd de asperges bovenaan af op 4 cm

  • Dit zal dienen als garnituur

  • De onderste stelen snijdt u in stukjes van 1 cm. en gebruikt u voor de saus

  • Snipper de ui zeer fijn, giet er de wijnazijn over en laat even stoven in een nootje boter

  • Laat opkoken en giet er dan de room bij

  • Laat dit voor de helft inkoken en klop er, op een klein vuurtje, de blokjes harde boter door

  • Opgelet, de saus mag nu niet meer koken

  • Breng op smaak met peper en zout en roer er de korte stukjes asperges door

  • Schik de varkensnootjes ondertussen op een ovenplaat en laat verder bakken in een warme oven van 180 graden gedurende 5 a 7 min

  • Het varkensvlees mag nog mooi roze zijn

  • Leg per bord 3 varkensnootjes, bovenaan legt u de aspergepunten en onderaan lepelt u de saus

  • Versier met een toefje waterkers

  • Dit gerecht serveert u met kroketjes of gepersilleerde aardappelen (aardappelen, die u eerst wentelt in gesmolten boter en die u daarna met peterselie bestrooit) en een glas lichte Cote
    du Rhone