aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1/2 dl olie -
12 varkensnootjes van 50 gr. elk (van het haasje) -
Peper -
Zout -
1 busseltje witte asperges -
1 busseltje groene asperges -
1 ui -
2 el wijnazijn -
2 dl room -
250 gr harde boter Voor het garnituur: -
1 bosje waterkers
Bereiding:
-
Giet de olie over de gekruide varkensnootjes en gril ze even -
Schil de asperges met een dunschillertje -
Kook ze krokant gaar in gezouten water (witte ongeveer 10 a 20 min., groene 5 a 10 min.) -
Snijd de asperges bovenaan af op 4 cm -
Dit zal dienen als garnituur -
De onderste stelen snijdt u in stukjes van 1 cm. en gebruikt u voor de saus -
Snipper de ui zeer fijn, giet er de wijnazijn over en laat even stoven in een nootje boter -
Laat opkoken en giet er dan de room bij -
Laat dit voor de helft inkoken en klop er, op een klein vuurtje, de blokjes harde boter door -
Opgelet, de saus mag nu niet meer koken -
Breng op smaak met peper en zout en roer er de korte stukjes asperges door -
Schik de varkensnootjes ondertussen op een ovenplaat en laat verder bakken in een warme oven van 180 graden gedurende 5 a 7 min -
Het varkensvlees mag nog mooi roze zijn -
Leg per bord 3 varkensnootjes, bovenaan legt u de aspergepunten en onderaan lepelt u de saus -
Versier met een toefje waterkers -
Dit gerecht serveert u met kroketjes of gepersilleerde aardappelen (aardappelen, die u eerst wentelt in gesmolten boter en die u daarna met peterselie bestrooit) en een glas lichte Cote
du Rhone