Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 teentjes knoflook
- 1/4 rode peper
- 1 1/2 eetlepel lichte sojasaus
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 1/2 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 4 Quornfilets
- 2 dl sinaasappelsap
- 200 gr suiker
- 5 eetlepels fijngehakte peterselie
-
Bereiding:- Pel en snipper de knoflook
- Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn
- Klop een marinade van de knoflook, het pepertje, de sojasaus, de 2 oliesoorten en de
bruine suiker - Leg de Quornfilets in een platte schaal, schenk de marinade erover en marineer de filets
minstens 20 minuten - Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend smelten
- Laat de saus in ± 7 minuten tot een licht gebonden saus inkoken
- Verhit de grill of een grillpan, leg de Quornfilets eronder of erin en rooster ze in
± 5 minuten aan beide kanten lichtbruin - Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade
- Voeg de rest van de marinade en de peterselie aan de saus toe en warm kort door
- Serveer de filets met de saus
- Lekker met roergebakken prei met sesamzaadjes en meergranenrijst