Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 teentjes knoflook
    • 1/4 rode peper
    • 1 1/2 eetlepel lichte sojasaus
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 1/2 eetlepel sesamolie
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 4 Quornfilets
    • 2 dl sinaasappelsap
    • 200 gr suiker
    • 5 eetlepels fijngehakte peterselie


  • Bereiding:

    • Pel en snipper de knoflook
    • Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn
    • Klop een marinade van de knoflook, het pepertje, de sojasaus, de 2 oliesoorten en de
      bruine suiker
    • Leg de Quornfilets in een platte schaal, schenk de marinade erover en marineer de filets
      minstens 20 minuten
    • Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend smelten
    • Laat de saus in ± 7 minuten tot een licht gebonden saus inkoken
    • Verhit de grill of een grillpan, leg de Quornfilets eronder of erin en rooster ze in
      ± 5 minuten aan beide kanten lichtbruin
    • Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade
    • Voeg de rest van de marinade en de peterselie aan de saus toe en warm kort door
    • Serveer de filets met de saus
    • Lekker met roergebakken prei met sesamzaadjes en meergranenrijst