Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 mespunt suiker
- 4 Quornfilets
- 2 augurken, middelmaat
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels zure room
- 5 eetlepels fijngeknipte verse dille
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Snipper de knoflook
- Roer de knoflook met de olie, het citroensap, de suiker en peper naar smaak door elkaar
en wrijf de Quornfilets ermee in - Marineer de filets minimaal 20 minuten
- Hak de augurken fijn
- Klop een sausje van de mayonaise, de zure room, de augurk, de dille en peper en zout
naar smaak - Verhit de grill of grillpan
- Rooster de Quornfilets in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin
- Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade
- Bestrooi de filets met zout en serveer ze met de saus
- Lekker met een gepofte aardappel en een salade van rode ui en ijsbergsla of gefrituurde
rode uiringen