Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels olie
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 mespunt suiker
    • 4 Quornfilets
    • 2 augurken, middelmaat
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 3 eetlepels zure room
    • 5 eetlepels fijngeknipte verse dille
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Snipper de knoflook
    • Roer de knoflook met de olie, het citroensap, de suiker en peper naar smaak door elkaar
      en wrijf de Quornfilets ermee in
    • Marineer de filets minimaal 20 minuten
    • Hak de augurken fijn
    • Klop een sausje van de mayonaise, de zure room, de augurk, de dille en peper en zout
      naar smaak
    • Verhit de grill of grillpan
    • Rooster de Quornfilets in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin
    • Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade
    • Bestrooi de filets met zout en serveer ze met de saus
    • Lekker met een gepofte aardappel en een salade van rode ui en ijsbergsla of gefrituurde
      rode uiringen