aantal personen: 2 a 3
-
Ingrediënten:- 1 grote kip
- 1/2 citroen in dunne plakken
- sap van 1/2 citroen
- 2 1/2 el fijngesneden verse dragon
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 3 dl droge witte wijn
- zout, peper
- 10 gram boter
- Bereiding:
- Maak een kruidenboter van de knoflook, 2 el dragon, zout en peper en vul hiermee de kip samen met de citroenplakjes.
- Bestrijk de kip met de olijfolie en kruid de kip met peper en zout.
- Plaats de kip in een voorverwarmde oven van 230 graden voor 45 minuten.
- Haal de kip uit de oven, leg hem zo naar boven dat de boter en citroen uit het midden van de kip kunnen lopen .
- Leg de kip op een bord en bedek met aluminiumfolie en een handdoek en laat de kip nog 20 minuten rusten.
- Haal al het vet en citroen uit de ovenschaal en doe over in een pan op hoog vuur.
- Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de overgebleven dragon toe en maak op smaak met peper en zout.
- Snijd de kip in delen en serveer de saus over de kip.