aantal personen: 2 a 3


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 grote kip
    • 1/2 citroen in dunne plakken
    • sap van 1/2 citroen
    • 2 1/2 el fijngesneden verse dragon
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 el olijfolie
    • 3 dl droge witte wijn
    • zout, peper
    • 10 gram boter


  • Bereiding:
    • Maak een kruidenboter van de knoflook, 2 el dragon, zout en peper en vul hiermee de kip samen met de citroenplakjes.
    • Bestrijk de kip met de olijfolie en kruid de kip met peper en zout.
    • Plaats de kip in een voorverwarmde oven van 230 graden voor 45 minuten.
    • Haal de kip uit de oven, leg hem zo naar boven dat de boter en citroen uit het midden van de kip kunnen lopen .
    • Leg de kip op een bord en bedek met aluminiumfolie en een handdoek en laat de kip nog 20 minuten rusten.
    • Haal al het vet en citroen uit de ovenschaal en doe over in een pan op hoog vuur.
    • Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
    • Voeg de overgebleven dragon toe en maak op smaak met peper en zout.
    • Snijd de kip in delen en serveer de saus over de kip.