aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 12 gamba’s, schoongemaakt
- 12 dunne plakjes bacon
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el olijfolie
- 2 el cognac
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 1 el tomatenpuree
- 1,5 dl visfond (pot)
- 2 dl witte wijn
- Zout
- Peper
- Schijfjes citroen, zonder schil
- Peterselie
-
Bereiding:
- Gamba’s:
- Om elke gamba een plakje bacon wikkelen
- Gamba’s onder hete grill in enkele min. knapperig grilleren, halverwege keren
Saus: - Olie verhitten en sjalot en uitgeperste knoflook 5 min. zacht bakken
- Cognac toevoegen en alcohol in 1 min. laten verdampen
- Stukjes tomaat, tomatenpuree, visfond en wijn erbij doen
- Laten inkoken tot sausdikte
- Op smaak brengen met zout en peper
- Gamba’s op saus op borden scheppen
- Garneren met citroen en peterselie