aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 12 gamba’s, schoongemaakt
    • 12 dunne plakjes bacon
    • 1 gesnipperd sjalotje
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 el olijfolie
    • 2 el cognac
    • 400 gr tomatenblokjes (blik)
    • 1 el tomatenpuree
    • 1,5 dl visfond (pot)
    • 2 dl witte wijn
    • Zout
    • Peper
    • Schijfjes citroen, zonder schil
    • Peterselie

  • Bereiding:

    • Gamba’s:
    • Om elke gamba een plakje bacon wikkelen
    • Gamba’s onder hete grill in enkele min. knapperig grilleren, halverwege keren


      Saus:

    • Olie verhitten en sjalot en uitgeperste knoflook 5 min. zacht bakken
    • Cognac toevoegen en alcohol in 1 min. laten verdampen
    • Stukjes tomaat, tomatenpuree, visfond en wijn erbij doen
    • Laten inkoken tot sausdikte
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Gamba’s op saus op borden scheppen
    • Garneren met citroen en peterselie