aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 250 gr visgraten
- 2 uien
- 50 gr gerookte spekreepjes
- Boter
- 2.5 dl witte wijn
- 8 preiwitten
- 50 gr bloem
- 2 dl room
- 1 eierdooier
- 80 gr gemalen emmenthaler
- Peper
- Zout
- 8 dunne plakken zalmfilet van ongeveer 80 gr elk
-
Bereiding:
- Was de visgraten
- Snijd de uien in ringen
- Smelt 25 gr boter in een kookpan, voeg de visgraten, de uien en het spek toe en
laat onder deksel enkele minuten zweten op een zacht vuurtje - Giet er de witte wijn en 2.5 dl water bij en laat 20 min zachtjes dampen
- Was de preiwitten
- Schik ze in een pan en voeg lichtgezouten water toe zodat ze net onder liggen,
stoof ze in 15 tot 20 minuten gaar - Smelt in een kookpot 50 gr boter op een zacht vuurtje en roer er de bloem door
- Zeef de visfumet, voeg het sap al roerend door de roux tot deze volledig is
opgelost - Voeg de room toe en laat terug aan de kook komen
- Neem de pot van het vuur
- Spatel er de eierdooier en de gemalen kaas door en breng op smaak met peper en
zout - Wikkel de preistaven in de zalmplakjes, kruid ze en schik ze in een met boter
ingestreken vuurvaste schaal - Giet de saus erover in plaats ongeveer 10 minuten in een voorverwarde oven op
220 graden - Serveer met aardappelpuree en een Rivaner