aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 250 gr visgraten
    • 2 uien
    • 50 gr gerookte spekreepjes
    • Boter
    • 2.5 dl witte wijn
    • 8 preiwitten
    • 50 gr bloem
    • 2 dl room
    • 1 eierdooier
    • 80 gr gemalen emmenthaler
    • Peper
    • Zout
    • 8 dunne plakken zalmfilet van ongeveer 80 gr elk

  • Bereiding:

    • Was de visgraten
    • Snijd de uien in ringen
    • Smelt 25 gr boter in een kookpan, voeg de visgraten, de uien en het spek toe en
      laat onder deksel enkele minuten zweten op een zacht vuurtje
    • Giet er de witte wijn en 2.5 dl water bij en laat 20 min zachtjes dampen
    • Was de preiwitten
    • Schik ze in een pan en voeg lichtgezouten water toe zodat ze net onder liggen,
      stoof ze in 15 tot 20 minuten gaar
    • Smelt in een kookpot 50 gr boter op een zacht vuurtje en roer er de bloem door
    • Zeef de visfumet, voeg het sap al roerend door de roux tot deze volledig is
      opgelost
    • Voeg de room toe en laat terug aan de kook komen
    • Neem de pot van het vuur
    • Spatel er de eierdooier en de gemalen kaas door en breng op smaak met peper en
      zout
    • Wikkel de preistaven in de zalmplakjes, kruid ze en schik ze in een met boter
      ingestreken vuurvaste schaal
    • Giet de saus erover in plaats ongeveer 10 minuten in een voorverwarde oven op
      220 graden
    • Serveer met aardappelpuree en een Rivaner