Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 500 gr aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 250 gr panklare groene kool
- 2 theelepels shoarmakruiden
- 1 dl appelsap
- 1 ei
- 100 gr oude geraspte kaas
-
Bereiding:- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes
- Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de kool met de shoarmakruiden ± 3 minuten op hoog vuur tot de kool is geslonken
- Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en de kool in een gesloten pan in ± 10 minuten gaar
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand
- Stamp de aardappelen en de kool fijn en roer er het ei en 50 gr kaas door
- Doe de stamppot over in een kleine wijde ovenschaal en strooi er de rest van de kaas erover
- Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ± 5 minuten goudbruin worden