Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 500 gr aardappelen
    • 2 eetlepels olie
    • 250 gr panklare groene kool
    • 2 theelepels shoarmakruiden
    • 1 dl appelsap
    • 1 ei
    • 100 gr oude geraspte kaas


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes
    • Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de kool met de shoarmakruiden ± 3 minuten op hoog vuur tot de kool is geslonken
    • Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en de kool in een gesloten pan in ± 10 minuten gaar
    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand
    • Stamp de aardappelen en de kool fijn en roer er het ei en 50 gr kaas door
    • Doe de stamppot over in een kleine wijde ovenschaal en strooi er de rest van de kaas erover
    • Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ± 5 minuten goudbruin worden