Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 grote vastkokende aardappelen á ± 200 g
- 175 gr Quornstukjes
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 4 zwarte olijven zonder pit in plakjes
- 100 gr verkruimelde zachte geitenkaas
- 1 eetlepel fijngehakte Provençaalse kruiden
- 2 eetlepels crème fraîche
- Zout
- Versgemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de aardappelen onder stromend water schoon en kook ze in ± 20 minuten
beetgaar - Snijd de Quornstukjes kleiner en schep ze met de bosuitjes, de olijven, de geitenkaas, de
Provençaalse kruiden en de crème fraîche in een kom door elkaar - Voeg naar smaak zout en peper toe
- Giet de aardappelen af, snijd er in de lengte een kapje af en hol de aardappelen uit
- Zet de aardappelen op een ingevette bakplaat en vul ze hoog op met het Quornmengsel
- Bestrijk de aardappelen met olijfolie en sprenkel ook olijfolie over de vulling
- Bak de aardappelen in de oven in ± 25 minuten mooi goudbruin
- Lekker met rucolasalade met tomaat
- Tip: U kunt de aardappelen ook in de oven gaar poffen
- Verpak ze dan in aluminiumfolie en pof ze in de voorverwarmde oven in ± 45
minuten gaar - Verwerk ze verder volgens het recept