Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 4 grote vastkokende aardappelen á ± 200 g
    • 175 gr Quornstukjes
    • 2 bosuitjes in ringetjes
    • 4 zwarte olijven zonder pit in plakjes
    • 100 gr verkruimelde zachte geitenkaas
    • 1 eetlepel fijngehakte Provençaalse kruiden
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 2 eetlepels olijfolie


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Boen de aardappelen onder stromend water schoon en kook ze in ± 20 minuten
      beetgaar
    • Snijd de Quornstukjes kleiner en schep ze met de bosuitjes, de olijven, de geitenkaas, de
      Provençaalse kruiden en de crème fraîche in een kom door elkaar
    • Voeg naar smaak zout en peper toe
    • Giet de aardappelen af, snijd er in de lengte een kapje af en hol de aardappelen uit
    • Zet de aardappelen op een ingevette bakplaat en vul ze hoog op met het Quornmengsel
    • Bestrijk de aardappelen met olijfolie en sprenkel ook olijfolie over de vulling
    • Bak de aardappelen in de oven in ± 25 minuten mooi goudbruin
    • Lekker met rucolasalade met tomaat
    • Tip: U kunt de aardappelen ook in de oven gaar poffen
    • Verpak ze dan in aluminiumfolie en pof ze in de voorverwarmde oven in ± 45
      minuten gaar
    • Verwerk ze verder volgens het recept