aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 ui
- Boter
- 2,5 dl droge witte wijn
- Sap van 1/2 citroen
- 300 g kabeljauwfilet
- 100 g gepelde garnalen
- 100 g gekookte mosselen (zie tip)
- 50 g bloem
- 1 eierdooier
- 0,5 dl room
- 100 g Gouda met brandnetels
- Enkele takjes dille
- Zout
-
Bereiding:
- Pel de ui en snipper hem fijn
- Smelt een nootje boter en fruit er de uisnippers goudgeel in
- Voeg er vervolgens de witte wijn, het citroensap, 2,5 dl water en wat zout aan
toe - Breng dit aan de kook en pocheer er de kabeljauw ca. 4 minuten in
- Giet het kookvocht tenslotte door een zeef en houd het apart
- Snijd de kabeljauw in kleine stukjes
- Smeer een ovenschotel in met boter en schik er de stukjes kabeljauw, de
garnalen en de mosselen in - Maak dan een saus van 50 g boter, de bloem en 5 dl visvocht
- Klop de eierdooier los met de room, schep er wat warme saus bij en giet dit
eiermengsel bij de rest van de saus - Laat nog even warmen en giet de saus vervolgens over de vis
- Snijd de kaas in blokjes en verdeel deze over de saus
- Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de kaas begint
te kleuren - Versier met een takje dille en serveer eventueel met krielaardappeltjes