aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 ui
    • Boter
    • 2,5 dl droge witte wijn
    • Sap van 1/2 citroen
    • 300 g kabeljauwfilet
    • 100 g gepelde garnalen
    • 100 g gekookte mosselen (zie tip)
    • 50 g bloem
    • 1 eierdooier
    • 0,5 dl room
    • 100 g Gouda met brandnetels
    • Enkele takjes dille
    • Zout

  • Bereiding:

    • Pel de ui en snipper hem fijn
    • Smelt een nootje boter en fruit er de uisnippers goudgeel in
    • Voeg er vervolgens de witte wijn, het citroensap, 2,5 dl water en wat zout aan
      toe
    • Breng dit aan de kook en pocheer er de kabeljauw ca. 4 minuten in
    • Giet het kookvocht tenslotte door een zeef en houd het apart
    • Snijd de kabeljauw in kleine stukjes
    • Smeer een ovenschotel in met boter en schik er de stukjes kabeljauw, de
      garnalen en de mosselen in
    • Maak dan een saus van 50 g boter, de bloem en 5 dl visvocht
    • Klop de eierdooier los met de room, schep er wat warme saus bij en giet dit
      eiermengsel bij de rest van de saus
    • Laat nog even warmen en giet de saus vervolgens over de vis
    • Snijd de kaas in blokjes en verdeel deze over de saus
    • Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de kaas begint
      te kleuren
    • Versier met een takje dille en serveer eventueel met krielaardappeltjes