aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 1/2 krulandijvie
    • 1 venkelknol
    • 2 el notenolie
    • 1 el wijnazijn
    • 4 kabeljauwfilets van ca 150 gr elk
    • 100 gr deense blauwe
    • 2 eiwitten
    • 2 el bloem
    • 3 el paneermeel
    • 2.5 dl arachide-olie
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Maak de krulandijvie schoon, trek ze in stukken en was ze
    • Maak de venkelknol schoon en snijd hem in fijne julienne
    • Vermeng beide groenten en voeg er de notenolie en de wijnazijn aan toe
    • Roer goed onder elkaar en kruid met peper en zout
    • Maak inkervingen in de kabeljauwfilets en vul deze met 3/4 van de deense blauwe
    • Kruid ze vervolgens met peper en zout
    • Klop de eiwitten los
    • Wentel de visfilets eerst in de bloem, vervolgens in de eiwitten en tenslotte
      in het paneermeel
    • Verhit de olie in een pan en fruit de kabeljauwfilets aan weerszijden ca. 5
      minuten
    • Laat ze vervolgens even uitlekken op keukenpapier
    • Verdeel de sla over 4 borden, schik er de kabeljauwfilets op en verdeel er de
      rest van de deense blauwe over
    • Serveer dit visgerechtje met volkorenbrood en drink er een glaasje Pinot Gris
      bij