aantal personen: 1

  • IngrediĆ«nten:
    • 4 diepgevroren, scampi’s per persoon
    • Groentebouillon
    • 4 el tomatenketchup
    • 1 el kerriepoeder
    • 1/4 l room
    • Peper
    • Zout
    • Boter
    • Cognac
    • Peterselie

  • Bereiding:

    • Kook de rauwe ongepelde scampi’s gedurende 15 minuten in groentebouillon gaar
    • Doe dit vooraf, daar de geur van dit kookvocht vrij onaangenaam is
    • De gekookte scampi’s pellen
    • Bak de scampi’s even in de boter aan en flambeer naar eigen keuze met cognac
    • Neem ze uit de pan en houdt ze warm
    • Breng intussen onder voortdurend roeren, de ketchup in de braadpan, alsook het
      kerriepoeder, peper en zout
    • Voeg daarna de room toe
    • Laat onder voortdurend roeren, goed inkoken
    • Fijngehakte peterselie toevoegen
    • De scampi’s op een bord schikken en overgieten met de saus
    • Opdienen met stokbrood