aantal personen: 1
- Ingrediënten:
- 4 diepgevroren, scampi’s per persoon
- Groentebouillon
- 4 el tomatenketchup
- 1 el kerriepoeder
- 1/4 l room
- Peper
- Zout
- Boter
- Cognac
- Peterselie
-
Bereiding:
- Kook de rauwe ongepelde scampi’s gedurende 15 minuten in groentebouillon gaar
- Doe dit vooraf, daar de geur van dit kookvocht vrij onaangenaam is
- De gekookte scampi’s pellen
- Bak de scampi’s even in de boter aan en flambeer naar eigen keuze met cognac
- Neem ze uit de pan en houdt ze warm
- Breng intussen onder voortdurend roeren, de ketchup in de braadpan, alsook het
kerriepoeder, peper en zout - Voeg daarna de room toe
- Laat onder voortdurend roeren, goed inkoken
- Fijngehakte peterselie toevoegen
- De scampi’s op een bord schikken en overgieten met de saus
- Opdienen met stokbrood