Aantal personen: 2 – 3
- Ingrediënten
- 20 middelgrote scampi’s
- 2 kipfilets
- 1 tomaat
- 1 gele paprika
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 borrelglas whisky (in fase 2 neem je pastis of ouzo)
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels dille
- 1 teentje knoflook
- 1 doosje saffraan
- 1,5 dl verse room
- olijfolie
- cayennepeper
- zout naar smaak
- Bereiding:
- De kipfilet in blokjes snijden en de scampi’s pellen.
- De pitjes uit de tomaat halen en verder in blokjes snijden.
- Snipper het knoflookteentje fijn en snij de paprika in kleine stukjes.
- De kippenblokjes 3 minuten bakken in olijfolie, samen met de gesnipperde ui en de
paprika. - Doe er wat cayennepeper en zout naar smaak op.
- Doe de gare kip en ui in een kom even apart en bak de scampi’s 2 minuten in de pan.
- Strooi er de knoflook overheen samen met wat cayennepeper en eventueel wat zout.
- Neem de pan van het vuur, giet de whisky over de scampi’s (fase 2 de pastis of ouzo) en
flambeer. - Haal vervolgens de scampi’s uit de pan giet de room er in samen met de saffraan en laat
inkoken. - Verwarm de kip en de scampi’s in de saus samen met de peterselie en de dille en strooi er
de tomatenstukjes over net voor het opdienen.