Aantal personen: 2 – 3

  • Ingrediënten
    • 20 middelgrote scampi’s
    • 2 kipfilets
    • 1 tomaat
    • 1 gele paprika
    • 1 fijngesnipperde ui
    • 1 borrelglas whisky (in fase 2 neem je pastis of ouzo)
    • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
    • 2 eetlepels dille
    • 1 teentje knoflook
    • 1 doosje saffraan
    • 1,5 dl verse room
    • olijfolie
    • cayennepeper
    • zout naar smaak

  • Bereiding:
    • De kipfilet in blokjes snijden en de scampi’s pellen.
    • De pitjes uit de tomaat halen en verder in blokjes snijden.
    • Snipper het knoflookteentje fijn en snij de paprika in kleine stukjes.
    • De kippenblokjes 3 minuten bakken in olijfolie, samen met de gesnipperde ui en de
      paprika.
    • Doe er wat cayennepeper en zout naar smaak op.
    • Doe de gare kip en ui in een kom even apart en bak de scampi’s 2 minuten in de pan.
    • Strooi er de knoflook overheen samen met wat cayennepeper en eventueel wat zout.
    • Neem de pan van het vuur, giet de whisky over de scampi’s (fase 2 de pastis of ouzo) en
      flambeer.
    • Haal vervolgens de scampi’s uit de pan giet de room er in samen met de saffraan en laat
      inkoken.
    • Verwarm de kip en de scampi’s in de saus samen met de peterselie en de dille en strooi er
      de tomatenstukjes over net voor het opdienen.