aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 600 gr tonijn
- 200 gr uien
- 6 tomaten
- 250 gr champignons
- Boter
- 10 gr bloem
- 2 dl droge witte wijn
- 2 dl water of visbouillon
- Sap van 1 citroen
- 2 el tomatenpuree
- Peper
- Zout
- Tijm
- Laurier
- 1 el gehakte peterselie
-
Bereiding:
- Blancheer de tonijn gedurende 6-8 min, zodat het teveel aan vet dat deze vis
bevat er gedeeltelijk kan uittrekken - Leg hem op een rooster, laat hem uitlekken en droog hem af
- Reinig de uien en eminceer ze (in fijne reepjes snijden)
- Emondeer de tomaten (onderdompelen in kokend water, verfrissen onder koud
stromend water en de pel verwijderen), haal de pitjes eruit en snijd ze in
blokjes - Veeg de champignons goed schoon, snijd ze in 4, maar was ze zeker niet
- Kleur de tonijn aan beide zijden in een noot boter in een ovenvaste schotel
- Haal hem eruit en leg hem op een bord
- Laat in dezelfde ovenschotel de uien even meestoven
- Strooi er de bloem over en laat drogen
- Bevochtig met wijn en water of eventueel visbouillon
- Voeg er het citroensap en de tomatenpuree aan toe
- Breng dan op smaak met peper, zout, tijm en laurier
- Leg de tonijn terug in de schotel, dek hem af met boterhampapier en laat hem
onder deksel garen in de oven (120-150 graden) gedurende ong 30 min - Voeg dan de champignons en de tomaten toe en laat nog een kwartiertje verder
afgedekt garen - Strooi er net voor het opdienen de peterselie over
- Serveer hierbij aardappelen en een droge witte wijn (Sylvaner of Muscadet), een
Vinto Verde of een Dao (Portugese witte wijn)
- Blancheer de tonijn gedurende 6-8 min, zodat het teveel aan vet dat deze vis