aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 600 gr tonijn
    • 200 gr uien
    • 6 tomaten
    • 250 gr champignons
    • Boter
    • 10 gr bloem
    • 2 dl droge witte wijn
    • 2 dl water of visbouillon
    • Sap van 1 citroen
    • 2 el tomatenpuree
    • Peper
    • Zout
    • Tijm
    • Laurier
    • 1 el gehakte peterselie

  • Bereiding:

    • Blancheer de tonijn gedurende 6-8 min, zodat het teveel aan vet dat deze vis
      bevat er gedeeltelijk kan uittrekken
    • Leg hem op een rooster, laat hem uitlekken en droog hem af
    • Reinig de uien en eminceer ze (in fijne reepjes snijden)
    • Emondeer de tomaten (onderdompelen in kokend water, verfrissen onder koud
      stromend water en de pel verwijderen), haal de pitjes eruit en snijd ze in
      blokjes
    • Veeg de champignons goed schoon, snijd ze in 4, maar was ze zeker niet
    • Kleur de tonijn aan beide zijden in een noot boter in een ovenvaste schotel
    • Haal hem eruit en leg hem op een bord
    • Laat in dezelfde ovenschotel de uien even meestoven
    • Strooi er de bloem over en laat drogen
    • Bevochtig met wijn en water of eventueel visbouillon
    • Voeg er het citroensap en de tomatenpuree aan toe
    • Breng dan op smaak met peper, zout, tijm en laurier
    • Leg de tonijn terug in de schotel, dek hem af met boterhampapier en laat hem
      onder deksel garen in de oven (120-150 graden) gedurende ong 30 min
    • Voeg dan de champignons en de tomaten toe en laat nog een kwartiertje verder
      afgedekt garen
    • Strooi er net voor het opdienen de peterselie over
    • Serveer hierbij aardappelen en een droge witte wijn (Sylvaner of Muscadet), een
      Vinto Verde of een Dao (Portugese witte wijn)