aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1 (pers)sinaasappel

    • 1 theelepel paprikapoeder

    • 1/2 theelepel kaneelpoeder

    • Mespunt kruidnagelpoeder

    • Versgemalen Peper

    • Zout

    • 600 g rosbief

    • 50 g boter

    • 1 eetlepel cognac

    • 2 eetlepels rode port


  • Bereiding:


    • Pers de sinaasappel uit

    • Roer in een kopje de paprikapoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, peper, zout en 1 eetlepel sinaasappelsap door elkaar

    • Neem de rosbief ca. 30 minuten voor het gebruik uit de koelkast, dep hem

    • droog met keukenpapier en wrijf hem in met het sinaasap pel-kruidenmengsel

    • Verhit in een braadpan de boter en bak de rosbief op hoog vuur snel rondom bruin

    • Voeg, als het bakvet te bruin wordt, een klontje boter toe

    • Braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes rose, halverwege keren

    • Neem de rosbief uit de pan en laat hem afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten

    • Verwarm intussen een platte schaal voor

    • Roer de cognac, de port en de rest van het sinaasappelsap door het bakvet, roer de aanbaksels los en voeg 1 dl water toe

    • Breng de jus aan de kook en laat hem in ñ 2 minuten iets inkoken

    • Snijd de rosbief in dunne plakken en leg die op de schaal

    • Schenk er een beetje jus over en geef er de rest van de jus apart bij

    • Serveer met uienpuree, stoofpeertjes en spruitjes