aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 (pers)sinaasappel -
1 theelepel paprikapoeder -
1/2 theelepel kaneelpoeder -
Mespunt kruidnagelpoeder -
Versgemalen Peper -
Zout -
600 g rosbief -
50 g boter -
1 eetlepel cognac -
2 eetlepels rode port
-
-
Bereiding:-
Pers de sinaasappel uit -
Roer in een kopje de paprikapoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, peper, zout en 1 eetlepel sinaasappelsap door elkaar -
Neem de rosbief ca. 30 minuten voor het gebruik uit de koelkast, dep hem -
droog met keukenpapier en wrijf hem in met het sinaasap pel-kruidenmengsel -
Verhit in een braadpan de boter en bak de rosbief op hoog vuur snel rondom bruin -
Voeg, als het bakvet te bruin wordt, een klontje boter toe -
Braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes rose, halverwege keren -
Neem de rosbief uit de pan en laat hem afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten -
Verwarm intussen een platte schaal voor -
Roer de cognac, de port en de rest van het sinaasappelsap door het bakvet, roer de aanbaksels los en voeg 1 dl water toe -
Breng de jus aan de kook en laat hem in ñ 2 minuten iets inkoken -
Snijd de rosbief in dunne plakken en leg die op de schaal -
Schenk er een beetje jus over en geef er de rest van de jus apart bij -
Serveer met uienpuree, stoofpeertjes en spruitjes
-