aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 plakken gekookte uier van 1/2 cm dik

    • 1 pak stoofprei

    • Stukje gember van 1 cm

    • 250 gr lange korrelrijst

    • 70 gr boter

    • 1 el azijn

    • Peper

    • Zout

    • Takje tijm

    • 1/4 geraspte citroenschil

    • 1 tl maïszetmeel

    • 2 el gehakte peterselie


  • Bereiding:


    • Snijd de plakken uier in reepjes van 1 cm

    • Maak de prei schoon en verwijder het groen

    • Snijd het wit in stukken van 6 cm

    • Schil de gember en snijd hem in reepjes

    • Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water

    • Dek af en schakel het vuur uit

    • Laat zo nog 20 minuten stomen

    • Laat 40 gram boter smelten in een kookpan, bak de stukken prei goudbruin en voeg de azijn en een glas water toe

    • Kruid met peper, zout en plukjes tijm

    • Laat 20 minuten stoven

    • Bak de reepjes uiter onder voortdurend roeren krokant in de rest van de boter, samen met de gember

    • Kruid met peper en zout

    • Bestrooi de uier met geraspte citroenschil en verdeel hem samen met de prei over de rijst

    • Bind het kooknat met het zetmeel, roer de peterselie erdoor en schep de saus op de groenten