aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 plakken gekookte uier van 1/2 cm dik -
1 pak stoofprei -
Stukje gember van 1 cm -
250 gr lange korrelrijst -
70 gr boter -
1 el azijn -
Peper -
Zout -
Takje tijm -
1/4 geraspte citroenschil -
1 tl maïszetmeel -
2 el gehakte peterselie
-
-
Bereiding:-
Snijd de plakken uier in reepjes van 1 cm -
Maak de prei schoon en verwijder het groen -
Snijd het wit in stukken van 6 cm -
Schil de gember en snijd hem in reepjes -
Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water -
Dek af en schakel het vuur uit -
Laat zo nog 20 minuten stomen -
Laat 40 gram boter smelten in een kookpan, bak de stukken prei goudbruin en voeg de azijn en een glas water toe -
Kruid met peper, zout en plukjes tijm -
Laat 20 minuten stoven -
Bak de reepjes uiter onder voortdurend roeren krokant in de rest van de boter, samen met de gember -
Kruid met peper en zout -
Bestrooi de uier met geraspte citroenschil en verdeel hem samen met de prei over de rijst -
Bind het kooknat met het zetmeel, roer de peterselie erdoor en schep de saus op de groenten
-