aantal personen: 4
Ingrediƫnten
-
250 gr lange korrelrijst -
Zout -
200 gr zilveruitjes -
Frituurolie -
200 gr varkenslapjes -
1 grote ui -
2 teentjes knoflook -
Stukje verse gember van 2 cm -
150 gr verse champignons -
1 rode paprika -
1 groene paprika -
1 afgestreken theelepel kurkuma (koenjit) -
Mespuntje sambal oelek -
1 tl gemalen koriander -
1 tl garnalenpasta (trasi) -
100 gr sojascheuten -
100 gr diepvrieserwtjes -
4 el kokosmelk (santen) -
Sap van 1/2 citroen -
2 eieren -
Bosje koriander -
Ketjap manis
Bereiding:
-
Kook de rijst in ruim lichtjes gezouten water gaar en spoel hem met koud water -
Laat hem uitlekken in een vergiet -
Of gebruik rijst van de vorige dag -
Pel de zilveruitjes en snijd ze in kleine ringen -
Bak ze gaar in water met een beetje frituurolie en laat ze uitlekken -
Snijd de varkenslapjes in reepjes -
Kook ze gaar in water met een beetje zout en laat uitlekken -
Of gebruik restjes varkensvlees -
Pel de ui en de knoflook en hak beide grof -
Schil de gember en snijd hem fijn -
Maak de champignons en de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes -
Verhit de olie in een wok of braadpan tot ze begint te dampen en fruit de uien en de knoflook gedurende 1 minuut, onder voortdurend roeren -
Voeg de gember, de kurkuma, de sambal oelek, de gemalen koriander en de garnalenpasta toe en laat nog 3 minuten roerbakken -
Voeg de stukjes varkensvlees toe, de champignons, de sojascheuten, de paprikablokjes en de erwtjes en bak alles onder voortdurend omscheppen ongeveer 5 minuten -
Schep de koude rijst erdoor -
Voeg de kokosmelk en het citroensap toe en laat nog eventjes verdampen -
Zet het deksel op de wok en zet deze naast het vuur -
Bak de losgeklopte eieren tot een omelet -
Laat afkoelen op huishoudpapier en rol hem op -
Snijd de rol in dunne plakjes -
Schep de nasi in een grote schaal en garneer met gefrituurde uitjes, omeletreepjes, korianderblaadjes en geef er ketjap manis en sambal oelek apart bij -
Serveer eventueel met een groene sla