aantal personen: 4


Ingrediƫnten


  • 250 gr lange korrelrijst

  • Zout

  • 200 gr zilveruitjes

  • Frituurolie

  • 200 gr varkenslapjes

  • 1 grote ui

  • 2 teentjes knoflook

  • Stukje verse gember van 2 cm

  • 150 gr verse champignons

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 1 afgestreken theelepel kurkuma (koenjit)

  • Mespuntje sambal oelek

  • 1 tl gemalen koriander

  • 1 tl garnalenpasta (trasi)

  • 100 gr sojascheuten

  • 100 gr diepvrieserwtjes

  • 4 el kokosmelk (santen)

  • Sap van 1/2 citroen

  • 2 eieren

  • Bosje koriander

  • Ketjap manis

Bereiding:


  • Kook de rijst in ruim lichtjes gezouten water gaar en spoel hem met koud water

  • Laat hem uitlekken in een vergiet

  • Of gebruik rijst van de vorige dag

  • Pel de zilveruitjes en snijd ze in kleine ringen

  • Bak ze gaar in water met een beetje frituurolie en laat ze uitlekken

  • Snijd de varkenslapjes in reepjes

  • Kook ze gaar in water met een beetje zout en laat uitlekken

  • Of gebruik restjes varkensvlees

  • Pel de ui en de knoflook en hak beide grof

  • Schil de gember en snijd hem fijn

  • Maak de champignons en de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes

  • Verhit de olie in een wok of braadpan tot ze begint te dampen en fruit de uien en de knoflook gedurende 1 minuut, onder voortdurend roeren

  • Voeg de gember, de kurkuma, de sambal oelek, de gemalen koriander en de garnalenpasta toe en laat nog 3 minuten roerbakken

  • Voeg de stukjes varkensvlees toe, de champignons, de sojascheuten, de paprikablokjes en de erwtjes en bak alles onder voortdurend omscheppen ongeveer 5 minuten

  • Schep de koude rijst erdoor

  • Voeg de kokosmelk en het citroensap toe en laat nog eventjes verdampen

  • Zet het deksel op de wok en zet deze naast het vuur

  • Bak de losgeklopte eieren tot een omelet

  • Laat afkoelen op huishoudpapier en rol hem op

  • Snijd de rol in dunne plakjes

  • Schep de nasi in een grote schaal en garneer met gefrituurde uitjes, omeletreepjes, korianderblaadjes en geef er ketjap manis en sambal oelek apart bij

  • Serveer eventueel met een groene sla