aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 kg rivierpaling
    • 60 gr bladspinazie
    • 250 gr oesterzwammen
    • 2 el bloem
    • Boter
    • Sap van 1 citroen
    • 1 teentje knoflook
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Vraag aan uw vishandelaar om de paling schoon te maken
    • Trek de zijvinnen af en verwijder de laatste bloedresten
    • Was de palingen en snijd ze in stukken van 5 cm
    • Verwijder de nerven van de spinazie en was de blaadjes
    • Snijd de stelen van de oesterzwammen
    • Wentel de stukjes paling door de bloem
    • Smelt een nootje boter en bak er de palingstukken in
    • Zodra het visvlees makkelijk van de graat loskomt, is de paling gaar
    • Giet het citroensap bij de paling en breng op smaak met het uitgeknepen
      knoflookteentje, peper en zout
    • Smelt een nootje boter in een andere pan en bak er de oesterzwammen in
    • Kruid met peper en zout
    • Stoof de spinaziebladeren heel kort in een nootje boter
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Verdeel de spinazie over het midden van 4 borden en schik er de paling op
    • Werk af met de gebakken oesterzwammen en serveer met bruin brood
    • Bij dit gerecht kunt u een witte Elzasser geven, maar ook een gewoon bruin
      biertje smaakt er uitstekend bij