aantal personen: 4
- Ingrediƫnten:
- 1 kg rivierpaling
- 60 gr bladspinazie
- 250 gr oesterzwammen
- 2 el bloem
- Boter
- Sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Vraag aan uw vishandelaar om de paling schoon te maken
- Trek de zijvinnen af en verwijder de laatste bloedresten
- Was de palingen en snijd ze in stukken van 5 cm
- Verwijder de nerven van de spinazie en was de blaadjes
- Snijd de stelen van de oesterzwammen
- Wentel de stukjes paling door de bloem
- Smelt een nootje boter en bak er de palingstukken in
- Zodra het visvlees makkelijk van de graat loskomt, is de paling gaar
- Giet het citroensap bij de paling en breng op smaak met het uitgeknepen
knoflookteentje, peper en zout - Smelt een nootje boter in een andere pan en bak er de oesterzwammen in
- Kruid met peper en zout
- Stoof de spinaziebladeren heel kort in een nootje boter
- Breng op smaak met peper en zout
- Verdeel de spinazie over het midden van 4 borden en schik er de paling op
- Werk af met de gebakken oesterzwammen en serveer met bruin brood
- Bij dit gerecht kunt u een witte Elzasser geven, maar ook een gewoon bruin
biertje smaakt er uitstekend bij