Aantal personen: 3 – 4
-
Ingrediƫnten- 1 grote knolselderij
- 3 eieren
- 100 gram katenspek of Zeeuws spek, in kleine stukjes
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel dragon
- 1 theelepel dille
- 2 theelepels kervel
- 1 theelepel kerriepoeder
- 3 eetlepels water
- Zwarte peper uit de molen
- Zeezout
-
Bereiding:- Snij de knolselderij in blokjes
- Bak de blokjes in olijfolie totdat de blokjes beginnen te kleuren
- Voeg alle kruiden, behalve de dragon, de knoflook, de mosterd en het water toe en laat 20 minuten sudderen op laag vuur, het deksel op de pan
- Voeg de eieren en het spek toe, en roer totdat de stukjes ei zijn gestold
- Roer als laatste de dragon er doorheen
- Dit gerecht smaakt het beste, als het een dag van tevoren wordt klaargemaakt, zodat de smaak van de kruiden, spek en ei in de knolselderij kunnen trekken
- Het gerecht warm opdienen