Aantal personen: 3 – 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 grote knolselderij
    • 3 eieren
    • 100 gram katenspek of Zeeuws spek, in kleine stukjes
    • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
    • 1 theelepel scherpe mosterd
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel dragon
    • 1 theelepel dille
    • 2 theelepels kervel
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 3 eetlepels water
    • Zwarte peper uit de molen
    • Zeezout


  • Bereiding:

    • Snij de knolselderij in blokjes
    • Bak de blokjes in olijfolie totdat de blokjes beginnen te kleuren
    • Voeg alle kruiden, behalve de dragon, de knoflook, de mosterd en het water toe en laat 20 minuten sudderen op laag vuur, het deksel op de pan
    • Voeg de eieren en het spek toe, en roer totdat de stukjes ei zijn gestold
    • Roer als laatste de dragon er doorheen
    • Dit gerecht smaakt het beste, als het een dag van tevoren wordt klaargemaakt, zodat de smaak van de kruiden, spek en ei in de knolselderij kunnen trekken
    • Het gerecht warm opdienen