Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 kilo tomaten in vieren
    • 1 komkommer, geschild, in blokjes
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 gele paprika, in blokjes
    • 4 sjalotjes, in ringetjes
    • 4 teentjes knoflook
    • 2 tl tijmblaadjes
    • 4 el basilicumblaadjes
    • 4 el balsamico azijn
    • 4 el droge sherry
    • 5 el olijfolie
    • 250 gram grote roze garnalen
    • zwarte peper uit de molen
    • zout


  • Bereiding:

    • Houd van de komkommer, paprika’s en de sjalotjes ongeveer 1/3 achter
    • Pureer de tomaat samen met de knoflook, paprika, komkommer, sjalotjes en tijm
    • Voeg azijn, sherry en olijfolie toe
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Verdeel de garnalen, basilicum en de blokjes groenten over de soep en serveer de soep goed gekoeld