Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kilo tomaten in vieren
- 1 komkommer, geschild, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 4 sjalotjes, in ringetjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl tijmblaadjes
- 4 el basilicumblaadjes
- 4 el balsamico azijn
- 4 el droge sherry
- 5 el olijfolie
- 250 gram grote roze garnalen
- zwarte peper uit de molen
- zout
-
Bereiding:- Houd van de komkommer, paprika’s en de sjalotjes ongeveer 1/3 achter
- Pureer de tomaat samen met de knoflook, paprika, komkommer, sjalotjes en tijm
- Voeg azijn, sherry en olijfolie toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Verdeel de garnalen, basilicum en de blokjes groenten over de soep en serveer de soep goed gekoeld