aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
250 gr grote, gepelde roze garnalen -
2 a 3 eetlepels limoensap -
1 grote vleestomaat -
1 grote avocado -
1/2 fijngehakte ui -
1 a 2 fijngehakte jalapenopepers -
2 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie -
1 eetlepel vocht van de peper uit het potje -
4 eetlepels olijfolie -
Peper -
Zout -
1 limoen in partjes of plakjes -
Enkele takjes koriander of peterselie
-
-
Bereiding:-
Was de garnalen en dep ze met keukenpapier droog -
Marineer de garnalen 1 uur in het limoensap -
Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes -
Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes -
Meng de avocado, tomaat, ui, peper, koriander en/of peterselie, het pepervocht en de olijfolie door elkaar en breng het op smaak met peper en zout -
Leg de uitgelekte garnalen erop en garneer met partjes of plakjes limoen en enkele takjes koriander of peterselie -
Serveer met cornchips
-