aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 250 gr grote, gepelde roze garnalen

    • 2 a 3 eetlepels limoensap

    • 1 grote vleestomaat

    • 1 grote avocado

    • 1/2 fijngehakte ui

    • 1 a 2 fijngehakte jalapenopepers

    • 2 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie

    • 1 eetlepel vocht van de peper uit het potje

    • 4 eetlepels olijfolie

    • Peper

    • Zout

    • 1 limoen in partjes of plakjes

    • Enkele takjes koriander of peterselie


  • Bereiding:


    • Was de garnalen en dep ze met keukenpapier droog

    • Marineer de garnalen 1 uur in het limoensap

    • Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes

    • Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes

    • Meng de avocado, tomaat, ui, peper, koriander en/of peterselie, het pepervocht en de olijfolie door elkaar en breng het op smaak met peper en zout

    • Leg de uitgelekte garnalen erop en garneer met partjes of plakjes limoen en enkele takjes koriander of peterselie

    • Serveer met cornchips