aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 250 gr grote, gepelde roze garnalen
- 2 a 3 eetlepels limoensap
- 1 grote vleestomaat
- 1 grote avocado
- 1/2 fijngehakte ui
- 1 a 2 fijngehakte jalapenopepers
- 2 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie
- 1 eetlepel vocht van de peper uit het potje
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper
- Zout
- 1 limoen in partjes of plakjes
- Enkele takjes koriander of peterselie
- Bereiding:
- Was de garnalen en dep ze met keukenpapier droog
- Marineer de garnalen 1 uur in het limoensap
- Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes
- Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Meng de avocado, tomaat, ui, peper, koriander en/of peterselie, het pepervocht en de olijfolie door elkaar en breng het op smaak met peper en zout
- Leg de uitgelekte garnalen erop en garneer met enkele takjes koriander of peterselie