aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 250 gr grote, gepelde roze garnalen
    • 2 a 3 eetlepels limoensap
    • 1 grote vleestomaat
    • 1 grote avocado
    • 1/2 fijngehakte ui
    • 1 a 2 fijngehakte jalapenopepers
    • 2 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie
    • 1 eetlepel vocht van de peper uit het potje
    • 4 eetlepels olijfolie
    • Peper
    • Zout
    • 1 limoen in partjes of plakjes
    • Enkele takjes koriander of peterselie

  • Bereiding:
    • Was de garnalen en dep ze met keukenpapier droog
    • Marineer de garnalen 1 uur in het limoensap
    • Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes
    • Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes
    • Meng de avocado, tomaat, ui, peper, koriander en/of peterselie, het pepervocht en de olijfolie door elkaar en breng het op smaak met peper en zout
    • Leg de uitgelekte garnalen erop en garneer met enkele takjes koriander of peterselie