Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 grote citroen
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel suiker
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 150 gr grote garnalen
    • 1 eetlepel gehakte dille
    • 100 gr haricots verts
    • 1/2 kleine rode paprika
    • 1/4 komkommer
    • 100 gr gemengde friséesalade


  • Bereiding:

    • Pers de citroen uit
    • Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes
    • Verhit de helft van de olie en fruit hierin de knoflook heel zachtjes
    • Klop het citroensap, de suiker, zout, peper, de garnalen en de dille erdoor en laat de garnalen ± 2 uur afgedekt in de koelkast marineren
    • Kook de haricots verts in ruim water met zout in ± 7 minuten beetgaar
    • Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken
    • Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes
    • Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
    • Zet alle groenten tot het gebruik in de koelkast
    • Verdeel de friséesalade over 4 borden
    • Verdeel de haricots verts, de garnalen, de paprika en de komkommer erover