Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 grote citroen
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel suiker
- Zout
- Versgemalen peper
- 150 gr grote garnalen
- 1 eetlepel gehakte dille
- 100 gr haricots verts
- 1/2 kleine rode paprika
- 1/4 komkommer
- 100 gr gemengde friséesalade
-
Bereiding:- Pers de citroen uit
- Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes
- Verhit de helft van de olie en fruit hierin de knoflook heel zachtjes
- Klop het citroensap, de suiker, zout, peper, de garnalen en de dille erdoor en laat de garnalen ± 2 uur afgedekt in de koelkast marineren
- Kook de haricots verts in ruim water met zout in ± 7 minuten beetgaar
- Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken
- Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes
- Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Zet alle groenten tot het gebruik in de koelkast
- Verdeel de friséesalade over 4 borden
- Verdeel de haricots verts, de garnalen, de paprika en de komkommer erover