Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 200 gr Hollandse garnalen
    • 12 grote ijsbergslabladeren
    • 4 lente-uitjes
    • 2 plakken ananas (vers of uit blik)
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel fijngehakte peterselie + 4 takjes peterselie voor de garnering
    • Tabasco
    • 1 eetlepel citroensap


  • Bereiding:

    • Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes
    • Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes
    • Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen
    • Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger) en schep nu de mayonaise door de salade
    • Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin
    • Leg op de salade een takje groen
    • Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander
    • Variatie: Vervang de garnalen door krab of tonijn uit blik