Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 200 gr Hollandse garnalen
- 12 grote ijsbergslabladeren
- 4 lente-uitjes
- 2 plakken ananas (vers of uit blik)
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie + 4 takjes peterselie voor de garnering
- Tabasco
- 1 eetlepel citroensap
-
Bereiding:- Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes
- Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes
- Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen
- Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger) en schep nu de mayonaise door de salade
- Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin
- Leg op de salade een takje groen
- Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander
- Variatie: Vervang de garnalen door krab of tonijn uit blik